avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intampinare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intampinare partaj

Rog cunoscatorii sa ma lamureasca asupra unui aspect. La citeva luni dupa pronuntarea divortului, fosta sotie deschide procesul de partaj. La primul termen, paratul (fostul sot) solicita aminarea pentru angajarea unui aparator, iar instanta ii da un nou termen luni, pe 24 noiembrie. El nu cunoaste procedura si va merge la avocat abia in dimineata acelei zile. Ce se intimpla in privinta obligatiei de a depune intimpinare sau cerere reconventionala, avind in vedere k termenul de 5 zile in care se putea face a expirat? Si, culmea, are toate dovezile ca mare parte din bunuri sunt proprii, dobindite de el inainte de casatorie...Va multumesc anticipat. :help:
Cel mai recent răspuns: mscutelnicu , utilizator 11:28, 22 Noiembrie 2008
Poate depune intimpinarea si cererea reconventionala in aceiasi zi si se va da termen pentru luarea la cunostiinta.Daca nu o depune la termenul la care se prezinta cu avocat intimpinarea nu are nici un efect asupra dovezilor ce se vor administra intrrucit exista principiul egalitatii de tratament in privinta probelor, doar ca nu va mai putea ridica exceptii. In privinta cererii reconventionale, daca nu o depune la prima zi de infatisarea exista posibilitatea inregistrari ei ca o cerere separata si ulterior conexare cu dosarul de partaj, care evident va avea un numar de inregistrare mai mic.Succes!
Ce bine e cind afli vesti bune!!! Multumesc frumos, top dan=D>.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! depunerea intampinarii... Radulescu Violeta Radulescu Violeta Cea mai buna prietena a mea este in proces de divort. Ea a cerut divortul dar sotul ei face tot posibilul sa se lungeasca procesul. Astfel la primul termen nu ... (vezi toată discuția)
Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
Divort - sedinta de informare elagrosu elagrosu jumatatea mea s-a hotarit sa divorteze... dupa 19 ani....eu nu sint de acord... motive nu are , dar asa a hotarit am primit de la un avocat care l-a angajat ... (vezi toată discuția)