avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Activitate firma din UE pe teritoriul Romaniei
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Activitate firma din UE pe teritoriul Romaniei

M-ar interesa cateva aspecte legate de activitatea unei firme de constructii inregistrate in Uniunea Europeana (Ungaria) care va desfasura activitate in baza unui contract de antrepriza incheiat cu o firma romana.
Oare ce reguli sunt valabile pt. firma maghiara in relatia cu Fiscul din Romania, dar si cu alte institutii ale statului, daca durata lucrarilor de constructii va fi de cca. 6 luni?
Cum firma respectiva din HU vine cu angajatii proprii sa execute servicii in constructii pe baza de contract, exista obligatii declarative speciale?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: lugano , utilizator 21:41, 25 Martie 2012
Stabiliti daca santierul are caracter de sediu permanent pentru firma ungara si apoi veti identifica obligatiile fiscale
Odata ce activitatea de constructii nu va avea o durata de peste 6 luni, nu se inregistreaza sediu permanent in Romania. Asta am dedus si eu...
Deci, v-as ruga sa-mi raspundeti la intrebarile mele formulate mai sus. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
lugano, utilizator
Aplicati conventia de evitare a dublei impuneri (prezentare certificate de rezidenta etc.)
In conventia cu Ungaria cred ca durata santierului e 9 luni, verificati. Daca aplicati conventia, veniturile firmei ungare vor fi incadrate la profiturile intreprinderii (impozitate in tara de origine). La TVA e clar, nu sunt interpretari.
In ce priveste salariatii, aplicati conventia deasemenea(prezentare certificate de rezidenta). Daca stau peste 183 zile, platesc impozit pe venit in Romania formular 224, daca stau sub 183 nu (numai in cazul in care ii plateste firma ungara bineinteles).
E neclar (cel putin pentru mine) ref. obligatiile privind contributiile sociale, intrucat se aplica regulamentele internationale, si problema e daca sunt obligatii in Romania, privind plata contributiilor pentru salariatii unguri si daca sunt, acestea se indeplinesc de persoanele salariate sau platitorul de venit. Aici mai vedeti caci si eu studiez problema.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Angajat strain-ue, nerezindent in romania Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)