avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decedat in viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decedat in viata

Buna ziua. Va rog sa imi lamuriti ce poate insemna aceasta situatie.
Pe un Titlu de Propietate din anul 1998, semnat de 4 ( partu ) personalitati ale judetului, printre care si prefectul din acea vreme, la rubrica Cetateanul : este trecuta o persoana decedata din anul 1924, iar la rubrica Mostenitorii defunctului : este trecut numele meu, care "inca" va scriu acest mesaj. Credeti ca exista posibilitatea de remediere si de a fi inviat din nou. Multumesc pentru raspuns. Mosu Campan
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 16:06, 23 Noiembrie 2008
Eu cred că nu v-a omorît nimeni. Faptul că figuraţi ca moştenitor al defunctului înseamnă doar că aveţi calitatea de succesor al acelei persoane decedate, şi nicidecum faptul că şi dumneavoastră aţi fi decedat.

Deci, viaţă lungă.
Să mai scrieţi. :D

Liviu S.Bordaş
Multumesc ptr. raspuns. Cred ca eu nu m-am exprimat prea clar. Pe primul rand al titlului de propietare este scris numele cetateanului care primeste titlul. Pe randul doi este scris numele autorului decedat al carui mostenitor este cetateanul mai sus mentionat. Culmea ca am primit mai multe Titluri pentru parcele alaturate, toate ale aceluias autor, retrocedate aceluiasi unic mostenitor. Pe celelalte titluri este scris corect, stiam ca un decedat nu poate fi cetatean. M-am dus la Of. de cadastru pentru a incepe formalitatile de intabulare si mi s-a cerut sa vina decedatul sa isi intabuleze pamantul. Ha. Ha. Mosu.
Mosu Campan a scris:

Multumesc ptr. raspuns. Cred ca eu nu m-am exprimat prea clar. Pe primul rand al titlului de propietare este scris numele cetateanului care primeste titlul. Pe randul doi este scris numele autorului decedat al carui mostenitor este cetateanul mai sus mentionat. Culmea ca am primit mai multe Titluri pentru parcele alaturate, toate ale aceluias autor, retrocedate aceluiasi unic mostenitor. Pe celelalte titluri este scris corect, stiam ca un decedat nu poate fi cetatean. M-am dus la Of. de cadastru pentru a incepe formalitatile de intabulare si mi s-a cerut sa vina decedatul sa isi intabuleze pamantul. Ha. Ha. Mosu.

Va doresc sa aveti aceeasi stare de spirit cand veti formula actiune in instanta!
lasand gluma la o parte, pentru a putea face ordine in acele titluri, trebuie sa dezbateti succesiunea si sa impartiti averea ramasa la toti mostenitorii.
Apoi veti putea intabula fiecare proprietatile.
Buna ziua. Inca o data multumesc de raspunsuri, dar . . .. . . Bunicul meu a fost singur la parinti, tatal meu la fel, eu tot singur la parinti. Cu cine trebiue sa impart mostenirea ?
Eu nu asta intreb. Eu intreb cum poate fi cetatean un decedat din 1924 si trecut pe prima rubrica a titlului, iar eu sa fiu trecut la rubrica d doua din titlu. #-o acolo unde scrie ca cetateanul este mostenitorul meu, si de ce pe alt titlu este scris invers. :) Care este scris incorect ?

Alte discuții în legătură

Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danaiorga danaiorga Buna ziua , ma numesc iorga , tatal, meu mai are un frate( unchiul meu) care a decedat in urma cu 3 luni,acesta era singur fara mostenitori (necasatorit) dupa ... (vezi toată discuția)
Primaria comunei..modifica un titlu de propietate cu stersaturi si adauga persoane noi cu titlu de mostenitori legali. rodica_post rodica_post primaria comunei..modifica un titlu de propietate cu stersaturi si adauga persoane noi cu titlu de mostenitori legali. Un titlu de ... (vezi toată discuția)