avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de la parinte aflat in UK.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de la parinte aflat in UK.

Buna ziua.
Parintii mei sunt divortati de aproximativ 13 ani, eu locuiesc cu mama. Am trecut de pragul de 18 ani si din cate stiu eu, pe perioada studiilor tatal este obligat sa plateasca o pensie alimentara de 15% din castigul sau. Tatal meu locuieste in Anglia, de cativa ani de zile el fiind declarat rezident al acestei tari (ideea e ca lucreaza legal acolo). Lunar imi trimite o suma de aproximativ 75 de lire (400 lei), aceasta fiind mult mai putin decat cei 15% pe care ar trebui legal sa ii trimita. Salariul lui lunar este de peste 1600 de lire, iar un simplu calcul ne spune ca ar trebui sa trimita undeva in jurul sumei de 250 de lire (aprox. 1200 lei) lunar.
Problema este ca, el lucrand in alta tara nu stiu cu exactitate demersurile posibile pentru a-l obliga sa plateasca suma corecta din punct de vedere legal.
Orice ajutor in legatura cu problema prezentata e binevenit.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Doresc o solutie care ma poate ajuta va rog Anghelescu Diana Ioana Anghelescu Diana Ioana Buna, ma numesc Diana, vreau sa aflu cum pot pleca cu prietenul meu in Anglia legal (am 16 ani iar el 20), am incercat sa plec cu procura pe numele lui, dar ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in urma cu 7 ani am divortat la notar de sotul meu ... Denisoranamic Denisoranamic Buna seara. In urma cu 7 ani am divortat la notar de sotul meu cu care am un copil. Atunci am stabilit o suma de 250 ron ca pensie alimentara. El de 5 ani este ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)