avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Certificat de conformitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Certificat de conformitate

Buna ziua, Reprezint o companie care importa din Polinia o gama destul de variata de suruburi si sisteme de fixare si doresc sa stiu urmatoarele:

- sunt obligat sa ofer o declaratie de conformitate pentru produsele pe care le import si pe care le vand pe piata din Romania? (producatorul Polonez nu imi ofera decat un agrement tehnic pentru o gama foarte larga de articole);
- sunt obligat sa ofer vre-un agrement tehnic - document care sa insoteasca fiecare factura? cum il pot obtine?

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:30, 22 Martie 2012
orice produs trebuie insotit de declaratie de conformitate si garantie sau certificat de calitate. producatorul polonez esye obligat sa livreze produsele insotite de declaratie de conformitate. daca sunteti un revanzator sunteti obligat sa legislatia romaneasca sa eliberati declaratie de conformitate . cititi Legea nr. 449/2003, republicata 2008, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor, republicata 2008. agrementul tehnic trebuie obtinut in anumite cazuri specifice , de exemplu daca furnizati produse ptr domeniul feroviar , in cazul dvs. suruburi, trebuie sa detineti o autorizatie de furnizor feroviar si un agrement tehnic feroviar emise de AFER autoritatea feroviara din Romania. din experienta proprie pot sa va spun ca ptr obtinerea unor agremente sau autorizaztii de la AFER ajungi sa iti blestemi zilele.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
cyan, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de conformitate si garantii adrian199 adrian199 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este legislatia referitoare la certificatele de conformitate si la certificatele de garantie? Ma intereseaza in ... (vezi toată discuția)
Comert cu marfa de import FLPZ FLPZ Buna ziua. Care ar fi procedurile legale pentru a putea cumpara din alta tara bunuri (pentru a fi specific, dvd-uri cu continut audio-video), a le ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa vand ceasuri in magazine? szsergiu szsergiu Buna, Am importat niste ceasuri digitale de mana din china(fara marca), din material de silicon care functioneaza cu baterii si as dori sa le comercializez in ... (vezi toată discuția)