avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate de dreapta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate de dreapta

Salutari..Sunt putin nelamurit in legatura cu ce am patit acum vreo 2 saptamani..
Intru intr-o intersectie,dau semnal stanga,dau prioritate si fac stanga.Dupa 5 m ma uit in retrovizoare si vad o masina de politie in spate.Ma opreste si imi retine permisul pentru 30 de zile,am inmarmurit,pur si simplu am ramas stupefiat..Adica daca stiam ca am comis-o,stiam la ce sa ma astept,dar daca eu mi-am facut linistit drumul..am ramas prost cand am auzit.Incercand pe moment sa refac imaginea din momentul respectiv,nici acum nu am reusit sa aflu cui nu am acordat prioritate.Fiind si incepator,l-am rugat frumos pe agent sa imi arate filmarea pentru ca mi-a spus ca orice as face,chiar daca aveam si un martor in masina(o colega minora..)el m-a filmat si are dovada.Acum,in incercarea de ma gasi singur vinovat,mi-am facut un scenariu in care din sens opus mai venea vreo masina(dar sincer,avand in vedere ca eu am executat virajul in maxime conditii de siguranta,fara sa vina nimeni din fata care sa fie stanjenit etc),sa zicem la vreo 50-60 m,chiar pot acesti domni politisti sa ridice un permis pur si simplu ? Stau si ma gandesc,asa poti sa ai masina si la 200-300 m din fata,ce faci,stai si astepti ? Sincer acum..poate gresesc eu..

In plus,ce am aflat ulterior si m-a enervat la culme,politistul nu m-a intrebat si pe mine,bai fraierica care ai luat permisul de 3 luni si ti-l iau eu inapoi o luna ca mi s-a parut ca nu ai dat prioritate,vrei sa iti eliberez dovada pe 15 zile sau pe ziua de azi si sa stai de maine o luna,ca sa nu conduci astea 15 zile in stres si oricum sa stai o luna dupa..Nu stiu..acum poate sunt subiectiv,va rog sa imi spuneti si mie ce parere aveti..

PS-Daca puteti sa va dati cu parerea si la ce am sa va spun in plus,asa ca idee,i s-a intamplat unui vecin si prieten.Noi locuim in mediul rural,pe strada principala,un drum judetean,in fine.Vecinul are un autoturism Dacia SuperNova.Intr-o duminica venea din alta localitate,la intrarea in comuna noastra,cine ?! ) domnii agenti..bun.Tatal prietenului meu avea centura,si-o trage si el repede,aflandu-se in dreapta.In fata lor un BMW,in spate un VW smecher,iar in depasirea tuturor un jeep luxos care mai avea putin si dadea si cu reactie pe langa ei.Pe cine credeti ca a oprit corectitudinea in persoana ? Va las sa ghiciti ? NU,pentru ca e clar..pe prietenul cu dacia supernova..a dat omul actele,centurile puse,tot.La final intreaba omul,puteti va rog frumos sa-mi spuneti de ce am fost oprit ? La care ei simplu:Pentru control..Hai sa fim seriosi..
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:37, 21 Martie 2012
Mergeti si faceti sesizare impotriva politistului
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat
nu prea aveti ce face cu sesizarea impotriva politistului. daca va considerati nevinovat , depuneti plngere impotriva procesul;ui verbal de contraventie.
aveati si martori in masina ?
e posibil ca politistii sa incerce faza cu filmarea dar de fapt sa nu aiba filmat nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis mi-a fost suspendat pentru 30 de zile. pot sa fac plangere impotriva politistului pentru abuz in serviciu? andreealaura89 andreealaura89 Buna, Sper sa ma poata ajuta cineva cu niste raspunsuri. Sambata seara eram intr-o intersectie cu indicatorul stop si vroiam s-o i-au la stanga; am oprit... ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati sa formulez plangerea impotriva unui proces verbal de contraventie titisor33 titisor33 Ieri mai exact pe data de 10-05 -2012 in jurul orei 14,la iesirea din Targul Mures spre Reghin,la ultima curba spre Selgros, in fata mea erau ... (vezi toată discuția)