avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen schimbare contoare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen schimbare contoare apa

Buna ziua/seara,
Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de folosire ale celor initiale, legea si articolul.
Avem contoare in toate apartamentele,majoritatea cu vechime de peste 5 ani, poate ca nu se dau nici citirile lunare foarte exact, dar volumul de apa necontorizata=pierderi este prea mare.
In Adunarea Generala s-a facut propunerea schimbarii a tuturor contoarelor, dar cineva s-a opus in sensul ca nu poate fi obligat inainte de a face verificarea lor metrologica. Opinia personala este ca daca un contoar este garantat pt. 5 ani(3 ani am vazut intr-o oferta), dupa aceasta perioada, la cat de impura este apa din reteaua publica, imposibil sa nu fie depuneri pe rotitele care se invart in interiorul contoarului.Dar nu pot combate aceasta opinie decat cu un temei legal
Multumesc!
Si eu consider bine-venita postarea lui @adriantot si nu stiu de ce am simtit o oarece directionare a mesajului catre mine. Ei, nici chiar asa nu se poate pune problema. Uite, eu in momentul de fata nu am o situatie exacta a ponderii apometrelor care nu au fost verificate de peste 5 ani, cate de 3 ani si cate de 2 luni, dar lucrez la aceasta statistica. Un lucru pot sa va spun: nu suntem nici chiar as habotnici, si in mod sigur acei proprietari nu vor intra la ”grupa mare”. De pe acum pot sa afirm ca pondera celor a caror apometre le este expirata perioada de functionare legala este peste 90-95% din total.
Si pentru ca s-a deschis discutia, uite chiar maine voi posta un anunt in care se va explica aceasta situatie, iar proprietarii care au efectuat verificarea metrologica din motive diferite si inca nu au adus la asociatie buletinele de verificare metrologica, sa le aduca urgent. Eu ma indoiesc ca vor fi mai multi de 3-4, deoarece acestia ar fi trebuit sa solicite sigilarea apometrelor in instalatie - ceea ce nu a fost cazul.
In fine, atentionarea a fost buna si voi proceda asa cum am spus.
Acum da, este corect si clar. Asociatia prin reprezentantii sai (membrii comitetului si administrator) verifica, eventual cu ocazia citirii indexului, existenta verificarii metrologice in termen de valabilitate. Poate prin afisare unui anunt prin care proprietarii sa fie instiintati si sa aiba la indemana ultima verificare metrologica a apometrelor.
Asa se poate constata iesirea din termen a unui numar mai mare de apometre iar conducerea asociatiei poate sa negocieze cu o firma care sa demonteze, sa duca la verificat, sa monteze la loc apometele si-asa va rezulta un pret mai mic pentru fiecare apometru ce trebuie verificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu daca verificarea metrologica a apometrelor de apartament se face doar la cererea asociatiilor de locatari. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)