avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare intr-o functie fara a avea studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare intr-o functie fara a avea studii corespunzatoare

Bună ziua!

Vă rog să mă ajutaţi într-o anumită problemă.
Dacă în cadrul unei bănci o persoană a fost încadrată într-o funcţie pentru care nu are studiile şi pregătirea profesională necesare, această persoană poate să lucreze în continuare în acea funcţie? Care sunt prevederile legale care interzic sau care ar permite ca o persoană să desfăşoare activitate într-o situaţie de felul celei expuse mai sus?

Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 24 Martie 2012
depinde foarte mult de fisa postului si regulamentul intern . acestea trebuie sa prevada care sunt studiile necesare ocuparii postului.
Daca ne spuneti si ce functie ocupa, va putem ajuta cu un raspuns mult mai concret ...
Persoana respectivă ocopă funcţia de consilier financiar bancar.
Din moment ce spuneti ca a fost angajata pe o functie pentru care nu are studiile si pregatirea corespunzatoare, presupun ca aceasta cerinta este prevazuta fie in fisa de post sau alt document al bancii.
Insa pt functia de consilier financiar-bancar cod COR 241203 cred ca sunt suficiente cel putin studii medii (si eventual anumite cursuri de specialitate).
1. Banca este o societate privata si isi face singura regulamentul de organizare si functionare (ROF) unde sunt cuprinse studiile pentru fiecare post.

2. Daca se fac unele derogari de la ROF asta este prerogativa conducerii bancii respective.

Alte discuții în legătură

Pozitii cor intr-un ifn Laura2806 Laura2806 Buna seara! As dori sa stiu si eu daca intr-o institutie fin nonbancara(IFN) angajatii pot fi incadrati in CIM cu pozitii ce contin cuvantul bancar?Nefiind o ... (vezi toată discuția)
Sunt sarcini ale salariatului sau ale conducerii ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre vrea sa transmita catre Consiliul judetean un Plan de acţiune şi calendarul implementării ... (vezi toată discuția)
Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)