Buna seara!
As dori sa stiu si eu daca intr-o institutie fin nonbancara(IFN) angajatii pot fi incadrati in CIM cu pozitii ce contin cuvantul bancar?Nefiind o institutie bancara ci o instit fin NONbancara, nu stiu daca pot fi folosite functiile gen ofiter banca, consilier financiar-bancar, ofiter operatiuni financiar-bancare, consultant bancar, referent bancar etc. Aceste functii daca sunt folosite pentru angajatii intr un IFN, e ok?
O alta intrebare - Pt a ocupa functiile de mai sus e nevoie de studii economice?Sau studiile superioare sunt suficiente?As dori sa stiu unde pot afla mai multe despre conditiile legale de incadrare in CIM
Conditiile de ocupare a funcțiilor respective sunt mentionate in fisa postului respectiv .... puteti vedea in Clasificarea Ocupatiilor din Romania cateva aspecte din cele dorite de dvs.
Atata timp cat nu este sanctionata utilizarea lor in cadrul unui IFN, angajatii pot fi incadrati in c.i.m. cu pozitii ce contin cuvantul bancar.
Problema este ca fisa de post este intocmita pe postul pe care se lucreaza practic, si nu pe ceea ce scrie in CIM. Adica, fisa postului nu este parte integranta a contractului. De ex, eu lucrez ca Ofiter rel clienti si collection si mi au facut CIM pe reprez comercial si fisa post pe ofiter. Imi puteti spune, va rog cum sa procedez in asa fel incat sa fie totul legal?Eu stiu ca nu i ok asa dar nu stiu ce argumente sa le aduc ca sa fie totul in regula.Le am cerut sa ma incadreze cu un post cu studii superioare care sa aiba legatura cu functia de ofiter rel clienti si collection si spun ca nu gasesc decat joburi care contin cuv bancar si nu pot face schimbarea asta. Le am cerut sa ma treaca analist servicii clienti si spun ca nu ma pot incadra asa pt ca jobul se potriveste doar intr o agentie de publicitate.
Unde gasesc detalii despre responsab fiecarui post din COR?As avea nevoie de descrierea fiecarei pozitii din COR. Doar contra cost pot obtine fisele de post/Multumesc
Fisa postului nu este in concordanta cu functia din CIM. Din cate stiu, fisa postului nu se inregistreaza la ITM cum e in cazul CIM ului. In acest caz, fisa postului este verificata de cineva? Doar daca vine ITM ul si cere fisele postului impreuna cu CIM si vad aceasta neconcordanta, consecinta e ca se da o mare amenda,nu?Si in aceasta situatie s-ar modifica si fisele postului. In mod legal. fisa postului trebuie semnata de directorul general, de dir HR sau seful de departament?
Multumesc
<<Atata timp cat nu este sanctionata utilizarea lor in cadrul unui IFN, angajatii pot fi incadrati in c.i.m. cu pozitii ce contin cuvantul bancar.>>
Unde gasesc aceasta informatie?Cum ca nu sunt santionate utilizarea denumirilor ce contin cuv bancar intr un IFN?Ma intereseaza pentru ca eu in contract sunt trecuta ca Reprez comercial si de fapt, lucrez ca Ofiter Customer Service si collection. As vrea sa gasesc functia cea mai potrivita pentru postul pe care lucrez si din ce am vazut, fisele postului nu sunt gratuite.Ma puteti ajuta cu aceste informatii,va rog?
Cod cor
cami_mititica
Buna ziua,
recent s-a infiintat in cadrul institutiei unde lucrez un nou departament, acela de colectare debite. 5 dintre colegii mai vechi vor fi Ofiteri ... (vezi toată discuția)