avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pneuri de vara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pneuri de vara

Exista vreo reglementare juridica ce te obliga sa schimbi cauciucurile de iarna cu cele de vara la o anumita data?
Cel mai recent răspuns: livis , utilizator 21:42, 21 Martie 2012
Nu va obliga nimeni sa treceti la cauciucurile de vara dar tehnic e in dezavantajul dumneavoastra. Adica sa mergeti pe caldurile alea din august cu aceste cauciucuri de iarna, care au alta structura.
Va multumesc
Nu, cu conditia ca pe perioada stabilita prin OG 5 din 2011 autoturismul sa fie echipat cu anvelope de iarna. Puteti sa va schimbati anvelopele de iarna oricand in afara acestei perioade.
lucian huzum a scris:

Nu, cu conditia ca pe perioada stabilita prin OG 5 din 2011 autoturismul sa fie echipat cu anvelope de iarna. Puteti sa va schimbati anvelopele de iarna oricand in afara acestei perioade.

Imi permit sa va atrag atentia ca OUG 5/2011 a fost modificata in sensul ca nu mai exista o perioada de timp determinata (01 Noiembrie - 31 Martie) cind este obligatorie folosirea anvelopelor de iarna ci doar conditia ca partea carosabila sa fie acoperita cu "gheata, zapada sau polei".
Deci, nu este nici o problema daca pe data de... 15 Ianuarie, sa zicem, circulati cu autoturismul dotat cu pneuri de vara si carosabilul nu este acoperit cu gheata, zapada sau polei
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
livis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cauciucuri de iarna Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua, nu mi-am cumparat cauciucuri de iarna si m-ar interesa sa stiu in cazul in care as iesi in afara Bucurestiului dupa data de 1 noiembrie cu masina ... (vezi toată discuția)
Anvelope pe partea cu tractiune? rrobyfm rrobyfm daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ? (vezi toată discuția)
Echiparea cu anvelope de iarna a autoturismelor GMarin GMarin Buna ziua, In legea 161/2011 privin aprobarea OG 5/2011,referitor la obligativitatea autoturismelor cu anvelope de iarna sau all season in perioada 1 ... (vezi toată discuția)