Buna ziua, nu mi-am cumparat cauciucuri de iarna si m-ar interesa sa stiu in cazul in care as iesi in afara Bucurestiului dupa data de 1 noiembrie cu masina fara cauciucuri de iarna (nu la munte), daca as risca sa iau amenda? Din ce am inteles , nu am voie sa ies pe drumuri publice doar daca este polei, zapada .. Voiam sa ma asigur ca am inteles bine ! Va multumesc, Mihaela.
Cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie, ci de fiecare dată când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Potrivit OG 5/2011, publicată în Monitorul Oficial şi aprobată prin Legea 161/2011, şoferii trebuie să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
cum iarna asta se anunta a fi mai calduroasa si saraca in precipitatii...presimt o scadere grava a vanzarii pneurilor M+S .
sunteti obligat moral sa aveti anvelope de iarna montate , ca sa fiti la adapost . legal aveti toate drepturile sa nu va montati astfel de anvelope, dar daca iesiti la plimbare , si drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei , o faceti pe riscul dumneavoastra . daca prindeti o portiune nedeszapezita , si politaiul sta la panda , nu prea mai aveti sanse de vreo eventuala contestatie.