avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cauciucurile de iarna sunt necesare si pe vreme buna?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cauciucurile de iarna sunt necesare si pe vreme buna?

BUNA ZIUA.
DACA VREMEA ESTE INSORITA CU VALORI INTRE12-15 GRADE IN LUNA NOIEMBRIE ESTE OBLIGATORIU SA PUN CAUCIUCURILE DE IARNA PE MASINA?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:10, 30 Octombrie 2011
poate sa fie si ger si tot nu va pot amenda.
Cauciucurile de iarna sunt obligatorii doar pe drumurile acoperite de :zapada, gheata , polei.
Ordonanta intra in vigoare de la 1 noiembrie a.c. si prevede ca posesorii de vehicule care circula pe drumuri acoperite de zapada, gheata sau polei fara a avea anvelope de iarna vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 lei.
De aici rezulta ca, daca in iulie anul viitor pe drumurile pe care cirulati sunt acoperite e zapada, gheata sau polei si nu aveti anvelope de iarna veti fi seannctionata, iar daca de revelion circulati pe drumuri care nu sunt acoperite de zapada, gheata sau polei cu cauciucuri de vara nu veti fi sanctionata!
Nu, nu puteti fi amendata daca nu este zapada, polei sau gheata pe drumul pe care circulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucuri de iarna aadriannn aadriannn Buna ziua! Ma poate lamuri cineva:daca afara sunt 14 grade si uscat, in cazul in care, la drum intre localitati, nu am cauciucuri de iarna , sunt pasibil de ... (vezi toată discuția)
Legea cauciucuri de iarna Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua, nu mi-am cumparat cauciucuri de iarna si m-ar interesa sa stiu in cazul in care as iesi in afara Bucurestiului dupa data de 1 noiembrie cu masina ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)