Locuiesc in casa socrilor, am domiciliul stabil la ei, insa din pacate nu au cum sa ne faca acte pentru partea mea si a sotului, din cauza costurilor prea mari. Vreau sa intreb, daca in cazul in care sotul meu nu isi va putea cere partea de casa, care sunt drepturile noastre la casa, in conditiile in care am investit vizibil si avem si acte pentru aceste investitii.Ma refer, daca sotul decedeaza, eu si copilul riscam sa fim dati in strada? Sau in cazul in care ei doresc sa vanda casa fara sa ne intrebe, riscam sa fim lasati in strada? Totusi, din moment ce avem domiciliul la un loc cu ei, ma gandesc ca ar trebui sa avem si niste drepturi...
Domiciliul nu înseamnă titlu de proprietate . Acesta se dobândeşte prin contract vânzare cumpărare, prin donaţie, prin moştenire-la d-voastră, de exemplu, moştenitor va fi soţul, în cazl decesului chiar a unuia din socrii , şi de la el, în continuare soţia lui şi copilul(în speţă , d-voastră şi copilul). Faptul că aţi făcut nişte investiţii în casă iar nu vă dă drep de proprietate ci eventual un drept de creanţă, asupra moştenitorului.