Nu am inteles care este diferenta intre infractiune continua sau infractiune continuata!
Va rog sa imi precizati, daca se poate, un individ, pe care nu am putut sa-l identific in 1998, care a declarat fals si a depus la dosarul notarial al unei succesiuni schite cu vecinatati in fals pentru a obine semnatura pe un act de vanzare-cumparare semnat in acelasi timp cu succesiunea se poate incadra la infractiune continua sa infractiune continuata.
Multumesc
infractiunea continua se caracterizeaza prin prelungirea in chip natural a actiunii/inactiunii ce constituie infractiune, dupa consumare (dupa savarsire) pana la interventia unei forte contrare (fapt, actiune, eveniment ce opreste evolutia infractiunii: vointa faptuitorului, interventia autoritatii etc)
Infractiunea continuata se caracterizeaza prin savarsirea de catre aceeasi persoana, la intervale de timp diferite, in realizarea aceleiasi hotarari infractionale a unor actiuni/inactiuni care prezinta fiecare in parte continutul aceleiasi infractiuni.
nu poate fi vorba de infracțiuni continuate sau continue ci de două infracțiuni simple:
fals în declarații în concurs cu fals material în înscrisuri oficiale
Faptuitorul nu avea ce sa caute la notar(dupa stiinta mea, nefiind parte), a depus o schita pe care am vazut-o la dosarul notarial, ulterior. Intre timp aceasta a disparut de la dosar, eu nu am putut dovedi ca am vazut-o iar pe 15 martie ac aceeasi persoana a venit cu acel inscris la convocarea expertului topo, de data aceasta prezentand o procura pentru una din parti. Pe ing topo nu l-a interesat schita iar persoana respectiva nu a depus-o nici la dosarul din instanta (15 ani)n nu a dat copie nici ing topo. Acea schita poate constitui dovada infractiunii, persoana avand cunostinte despre situatia legala si de fapt a terenurilor ( a fost consilier in primarie in acea perioada)
Credeti ca mai pot depune plangere penala impotriva lui pentru infractiune continua?
Multumesc