avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiunea continuata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiunea continuata

Am un prieten care a savarsit mai multe furturi in doua orase . A fost prins si acum este judecat in doua dosare distincte. Intr-un dosar este incadrat la art. 33 - concurs de infractiuni si in celalalt la art. 41 - infractiune continuata . Mentionez ca in ambele cazuri faptele sint savarsite la intervale de timp si la persoane fizice diferite. Care este incadrarea corecta ?
Va rog sa imi mai spuneti ce se intelege prin " realizarea aceleiasi rezolutii" sau cum anchetatorii isi pot da seama daca faptele savarsite in decurs de aproape doi ani sint infaptuie in realizarea aceleiasi rezolutii?
Infractiunea continuata presupune savarsirea "in rate" a activitatii infractionale , in baza aceleiasi rezolutii infractionale , in baza aceleiasi "decizii" si la diferite intervale de timp , nici foarte mari , nici foarte mici .
Spre exemplu , faptuitorul sustrage diferite bunuri vara de pe litoral .
Concurs de infractiuni ar exista cand , inainte de a fi pronuntata o hotarare judecatoreasca , acelasi faptuitor savarsteste diferite infractiuni de aceeasi natura , sau de natura diferita.
Anchetatorii pot aprecia in concret daca este vorba despre aceeasi rezolutie infractionala dupa modul in care a fost savarsita fapta, dupa mijloacele de proba ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt lorelai_3691 lorelai_3691 In cazul unui inculpat condamnat pt infaptuirea mai multor fapte de furt calificat , care este deosebirea intre acuzatia de concurs de infractiuni sau ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte complicata-inselaciune animacikaa animacikaa buna seara intre 2009 sept-februarie 2011 am comis mai multe infractiune (de acelasi gen,inselaciune art 215 alin 1,2)..pe scurt: am oferit locuri de munca in ... (vezi toată discuția)
Infractiune continua sau intractiune continuata ion04 ion04 Nu am inteles care este diferenta intre infractiune continua sau infractiune continuata! Va rog sa imi precizati, daca se poate, un individ, pe care nu am ... (vezi toată discuția)