avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... situatie foarte complicata-inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

situatie foarte complicata-inselaciune

buna seara
intre 2009 sept-februarie 2011 am comis mai multe infractiune (de acelasi gen,inselaciune art 215 alin 1,2)..pe scurt: am oferit locuri de munca in strainatate,am cerut bani pt intermediere (100 de euro) si nu am reusit sa obtin contracte....
am fost condamnat de 5 ori (plangerile la politie au fost depuse in diferite localitati..diferite parchete,deci am fost condamnat la diferite judecatorii).....
intrebarile mele sunt: 1.este infractiune continuata sau concurs?
2. in fiecare dosar au aplicat art.41 iar la al saselea au contopit pedepsele si au adaugat un spor de 1 an 6 luni...deci au sporit de doua ori (art 41,infractiune continuata + adaugare spor in caz de concurs)...pot sa cer casarea hotararii si retrimiterea in prima instanta?
3.in recurs pot sa cer ca sa aplica numai art 41 si sa considere ca a fost o singura fapta cu mai multe acte materiale? ca astfel pedeapsa maxima poate sa fie de 4 ani ca sa scap cu suspendare sup supraveghere
Părerea mea este că există concurs , iar instanţa a procedat corect. Contopirea, adăugarea sporului , se justifică. Dar solicitaţi ce credeţi că puteţi obşine în calea de atac, este dreptul dvs., dar nu ar trebui să vă faceţi mari speranţe, fiindcă nu poate fi vorba despre o infracţiune continuată.
inteleg..DAR..sa zicem ca toate partile vatamate depun plangere la un SINGUR post de politie intr o SINGURA zi...asa am un SINGUR dosar (cu mult mai multe acte materiale) si o SINGURA hotarare.....deci se aplica art 41 si ATAT,nu trebiue sa contopeasca.....si in al doilea rand..AU APLICAT SPOR si pentru infractiune continuata si pentru concurs....atunci SA DECIDA ca este infr continuata (nu este pluralitate) sau concurs..si sa nu adauga sporuri pt ambele
Vedeţi dvs., aţi comis infracţiunile pentru care aţi fost condamnat pe parcursul a 2 ani.Acest interval lung de timp delimitează actele materiale între ele , făcând ca fiecare dintre ele să fie infracţiune autonomă. Dacă ar fi trecut un interval foarte scurt de timp, se putera considera că a existat o singură rezoluţie infracţională, aşa, dvs. aţi decis, poate la câteva săptămâni sau luni interval să mai comiteţi câte o faptă.
O fi pe acolo reţinută şi vreo infracţiune continuată, probele existente în dosar au deternminat încadrarea juridică şi calificarea fiecărei infracţiuni ca fiind infracţiune autonoma sau act material component al unei singure infracţiuni.
faptele au fost savarsite in noiembrie 2009 (primul dosar).....2010 iunie (3 dosare) si 2010 septembrie(1 dosar) si 2011 februarie (1 dosar)....deci sa inteleg ca cele 3 dosare (savarsite in iunie sunt icontinuate iar sunt in concurs cu celelalte si de aceea au adaugat spor pt contiunuitate si pt concurs????
Sporul se aplică atât în caz de concurs cât şi în cazul infracţiunii continuate.Se pare că aţi comis şi una şi cealaltă.Este posibil ca după condamnarea pentru una dintre infracţiuni să se fi descoperit şi alte acte materiale care intră în conţinutul aceleiaşi infracţiuni continuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea art. 42 din v cp in lumina deciziei cc (global)? robert3786 robert3786 [b]Obiectul:[/b] Caz de aplicare a legii penale mai favorabile dupa judecarea definitiva a cauzei. Art. 6 Cp. [b]Premise.[/b] Inculpatul a fost condamnat la ... (vezi toată discuția)
Contopire erikaandreea erikaandreea daca ai doua delicte si ai condamnare la primul delict de 4 ani si la al doilea de 1 an ,deci pedeapsa cumulata ar fi de 5 ani se poate face contopire de ... (vezi toată discuția)
Este corecta sentinta? lex_lex lex_lex Deci, printr-o SP definitiva, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa inchisorii de 3 ani, pentru savarsirea a trei infractiuni. Prin aceeasi SP s-a dispus ... (vezi toată discuția)