avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contopire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contopire


daca ai doua delicte si ai condamnare la primul delict de 4 ani si la al doilea de 1 an ,deci pedeapsa cumulata ar fi de 5 ani se poate face contopire de pedepse?multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:37, 27 Iulie 2012
Daca cea de-a doua infractiune a fost savarsita inainte de ramanerea definitava a hotararii pentru prima fapta, cele doua fapta se afla in concurs si se pot contopi potrivit. art. 34 C.p. Daca in urma contopirii, pedeapsa rezultanta este de cel mult 4 ani, (adica pentru cea de-a doua infr. sa primeasca o ped. sub 4 ani sau de 4 ani si instanta sa dispuna executarea ped. de 4 ani - cea mai grea, fara aplicarea vreunui spor) si daca sunt intrunite si celelalte conditii prev. de art. 81 lit. b si c C.p., instanta ar putea dispune suspendarea conditionata a executarii ped. Inainte de aceasta contopire se dispune insa anularea susp. cond. a exec. ped.
In situatia in care ultima fapta este comisa dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare pentru cea dintai, se aplica art. 83 C.p. - revocarea susp. cond. a exec. ped. si va executa ambele ped. cu privare de libertate, nefiind posibila contopirea.

@erikaandreea a scris:
Prietenul meu a fost condamnat in Spania printr-o singura sentinta la o pedeapsa de 4 ani pentru un delict si un an pentru un altul ,hotararea a ramas definitiva la 5 ani.Acum a fost transferat in Romania se poate face contopire de pedepse in cazul lui acesta?



Intervenţie modrator:

@erikaandreea, vă rog să nu mai deschideţi în mod repetat acelaşi subiect întrucât încălcaţi regulamentul de postare . Continuaţi aici discuţia şi aşteptaţi să primiţi răspunsuri.Vă mulţumesc.
are o singura condamnare care contine doua delicte(unu de 4 ani si altul de 1 an)...se poate face contopire de pedepse?
Nu sunteţi foarte clară în expunere, dacă există o singură condamnare pentru 2 infracţiuni, înseamnă că acestea erau infracţiuni concurente şi drept urmare contopirea deja a fost făcută..
Oferiţi ceva mai multe detalii.
intr-o singura sentinta are doua condamnari (un an si 4 ani)hotararea definitiva a ramas la 5 ani .se poate face contopire?condamnarea a fost facuta de statul spaniol.

Alte discuții în legătură

Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Este corecta sentinta? lex_lex lex_lex Deci, printr-o SP definitiva, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa inchisorii de 3 ani, pentru savarsirea a trei infractiuni. Prin aceeasi SP s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse GeorgeG GeorgeG Buna ziua. In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)