avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

In cazul unui inculpat condamnat pt infaptuirea mai multor fapte de furt calificat , care este deosebirea intre acuzatia de concurs de infractiuni sau infractiune continuata. Va rog sa imi explicati acesti termeni.
Concursul de infractiuni reprezinta savarsirea mai multor infractiuni , de catre acelasi faptuitor , inainte a fi pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Acesta poate fi concurs real , ce rezulta din savarsirea mai multor acte ilicite , sau ideal ce este savarsit dintr-o actiune ce produce mai multe rezultate socialmente periculoase .
Atentie ! Existenta unei hotarari de condamnare /lipsa ei face diferentza intre concursul de infractiuni si starea de recidiva .
Infractiunea continuata reprezinta savarsirea de acte ilicite in baza aceleiasi rezolutii infractionale , cu caracter repetat , la diferite intervale de timp (nici foarte mari , nici foarte mici ).
Spre exemplu furturile savarsite de catre aceeasi persoana de pe litoral...in baza aceleiasi rezolutii infractionale...
Sper ca m am facut inteleasa...:)
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea continuata lorelai_3691 lorelai_3691 Am un prieten care a savarsit mai multe furturi in doua orase . A fost prins si acum este judecat in doua dosare distincte. Intr-un dosar este incadrat la art. ... (vezi toată discuția)
Help! cursuri drept penal general ContSters47264 ContSters47264 Am nevoie urgent de niste materiale ...drept penal general infractiunea unica, infractiunea continua si infractiunea continuata. Daca are cineva asa ceva ... (vezi toată discuția)
Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)