avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... angajare avocat sau electrician autorizat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

angajare avocat sau electrician autorizat?

In calitate de presedinte al unei Asociatii de Proprietari localizata central, am constatat ca avem un consumator ilegal, care se incalzeste electric in fiecare iarna (in ultimii ani) cu curent din contorul Asociatiei, la care consumul este platit de catre toti locatarii!! Consumul inregistrat de contorul dubios indica extrem de clar faptul ca si anul trecut a fost un consum foarte mare in timpul iernii (nimeni nu a observat atunci!) si ca situatia aceasta s-a repetat si in anii anteriori! Contorul fiind schimbat in anul 1999, s-au inregistrat 23530 Kwh in 10 ani, deci o medie zilnica de 6 kwh, iar in ultimul an avem o medie zilnica de 31!!! Am deja in vedere cativa suspecti destul de priceputi ca sa-si faca o asemenea conexiune.

Comitetul Executiv a votat in ultima sedinta de Comitet sa facem toate demersurile in vederea PEDEPSIRII CAT MAI ASPRE CU PUTINTA a acestui hot de energie electrica din cadrul Asociatiei noastre de Proprietari.

Initial ne-am gandit sa chemam un electrician autorizat (desi consumul s-a redus simtitor odata cu incalzirea vremii...), pentru ca electricianul sa identifice toate traseele de cabluri electrice de pe partile comune, dar si sigurantele ce le deservesc si, in plus, sa dezactiveze toate circuitele care nu mai sunt folosite. Daca vom identifica persoana vinovata, nu ne putem insa multumi ca aceasta sa plateasca DOAR din urma tot consumul suplimentar, CI INSISTAM sa raspunda penal pentru faptele sale.

In acest context, as avea urmatoarele intrebari:

1.) Care este exact infractiunea comisa in cazul descris mai sus?

2.) Care ar fi pasii exacti pe care ar fi dezirabil sa-i urmam, in situatia in care trebuie respectat votul Comitetului Executiv, vot care isi propune PEDEPSIREA CAT MAI ASPRA CU PUTINTA a acestui hot de energie electrica din cadrul Asociatiei noastre de Proprietari.

3.) Daca INCEPEM cu angajarea unui avocat, nu exista oare riscul sa pierdem probele odata ce hotul ar putea sa elimine toate urmele, simtind ca exista deja discutii in cadrul Asociatiei?

Multe multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:36, 22 Martie 2012
Infractiunea este de furt calificat (prin efractie) pentru ca cel mai probabil a rupt sigiliul. Realizati cu sprijinul furnizorului de curent o verificare a contorului si a circuitului si dupa ce aveti rezultatele depuneti o plangere penala la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)