avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... care sunt cheltuielile pentru un divort si un partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

care sunt cheltuielile pentru un divort si un partaj amiabil?

Buna ziua!
Va rog frumos, imi puteti spune care sunt cheltuielile:
1. divort amiabil
2. partaj amiabil (un sot cedeaza celuilat 1/2 dintr-un ap si 1/2 dintr-o casa, celalat sot cedeaza 1/2 dintr-o masina)?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
[prin instanta: 38 Ron divortul + taxare la valoare ce partajati ( daca faceti tranzactie la primul termen vi se restitue taxa de timbru ) consultati un avcat sa va redacteze tranzactia.( contracost, logic)

la notar: in jur de 500 Ron divort, taxa notariala tot la valoare, dar nu v-o mai restitue nimeni
Va multumesc pentru raspunsul dat. Dar mai am o nelamurire: taxa notariala este procent din valoarea bunurilor care se impart sau este o taxa fixa care nu tine cont de valoarea bunurilor care fac obiectul partajului?
Va multumesc, din nou!
Avand in vedere ca va intereseaza costurile cred ca ar fi de interes pentru dvs. sa cititi si aceasta dezbatere pe tema partajului amiabil:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)
Partaj acord otyl otyl Buna seara, Am depus actiunea de divort impreuna cu sotul acum o luna si ceva, divort de comun acord care are termenul de infatisare 1 sept. Avem de ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil dupa divort iris65 iris65 Buna ziua, as dori un sfat in ceea ce priveste partajul amiabil al unui apartament dupa divortul definitiv. Am inteles ca se poate opta fie la o tranzactie ... (vezi toată discuția)