Indreptarul a fost din burete :)
Eu am citit Gena egoista a lui Dawkins si m-a fascinat iar teoria lui este oarecum diferita, as zice superioara teoriei lui Darwin - de aceea m-am gandit la o sinteza ( in mod sigur mai sunt si alte teroii de care nu stiu).
Cursurile sunt o idee excelenta insa din pacate nu vor umple golul din educatie, exact ce ati spus: cu o floare nu se face primavara. Vor fi de folos la nivel individual, sufletului si mintii celor care vor avea norocul sa afle de ele si sa poata participa.
Si cred ca mai e o problema: daca nu exista notiuni elementare de biologie - fara de care evolutionismul ramane o poveste - ascultatorii pot confunda efortul dvs. cu propaganda ateista.
Poate ar trebui sa concepeti, in paralel cu acele cursuri, o strategie de ''penetrare a smaltului'' responsabililor cu (dez)organizarea invatamantului romanesc.
Fiul meu a primit
George si cheia secreta a universului, o carte scrisa de Stephen Hawking si de fiica lui, Lucy, pe care o recomand tuturor parintilor (si s-o citeasca, nu doar s-o cumpere). Este extraordinara - poate fi prima caramida a cunoasterii si primul pas in starnirea curiozitatii.
PS: Am gasit varianta electronica a cartii lui Dawkins - daca cineva vrea sa vada despre ce e vorba:
[ link extern ]
Si am ales un fragment care sper sa va trezeasca, macar putin, curiozitatea:
Această carte îşi propune, în primul rând, să trezească interesul, dar dacă veţi extrage din ea o morală, citiţi-o ca pe un avertisment. Fiţi avertizaţi că dacă doriţi, aşa cum doresc şi eu, să edificaţi o societate în care indivizii să coopereze cu generozitate şi fără egoism în vederea unui bine comun, vă puteţi aştepta la un ajutor foarte anemic din partea naturii noastre biologice.
Să încercăm a profesa generozitatea şi altruismul, deoarece, din naştere, suntem egoişti. Să înţelegem ce pun la cale genele noastre egoiste, deoarece am avea atunci măcar şansa de a le dejuca planurile, ceea ce nici o altă specie n-a mai încercat să facă vreodată.