avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie-continut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie-continut

Exista elemente obligatorii pe care trebuia sa le contina o decizie semnata de director prin care preiau activitatea desfasurata de un coleg disponibilizat al carui post a fost desfiintat (in urma aplicarii unei ordonante de disponibilizare colectiva)?
Decizia nu spune decat ca de la data cutare domnul X preia si atributiile de....
Am preluat atributii suplimentare, diferite de cele pe care le aveam deja, fara ca drepturile salariale sa-mi fie renegociate.La momentul respectiv n-am cerut marire de salariu, ulterior munca suplimentara s-a dovedit suficient de densa ca sa ma gandesc la faptul ca trebuia sa cer bani in plus si chiar sa fac in instanta acest lucru intrucat, practic, acopar munca a 2 posturi.Maririle ulterioare de salariu au fost aceleasi pe care le-au primit toti colegii, fara a se tine cont de responsabilitatile mele suplimentare.Avand in vedere situatia de la locul de munca, pot ataca in instanta aceasta decizie pentru a cere drepturi banesti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 23 Noiembrie 2008
Incercati intai printr-o cere scrisa sa solicitati conducerii o marire de salariu, motivata de sarcinile completatoare din ultima decizie. Daca nu vi se da un raspuns , sau vi se da un raspuns nefavorabil, va puteti adresa instantei de judecata (tribunalului de la sediul social al societatii angajatoare), actiune scutita de taxa de timbru. Aveti sanse sa vi se faca dreptate. Mult succes
Codul muncii prevede :
Art. 41.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Daca atributiile primite suplimentar nu sunt in specialitatea dvs. si nu se pot realiza decat prin prestarea de ore suplimentare, este clar ca, vi s-a modificat unilateral felul muncii, inalcandu-se prevederile codului muncii.Explicati aceasta angajatorului si solicitati incheierea unui act aditional de modificare a felului muncii si/sau conditiilor de munca precum si majorare a salariului.In caz contrar, puteti actiona firma in instanta, motivat in principal pe articolul mentionat.
geco a scris:

Exista elemente obligatorii pe care trebuia sa le contina o decizie semnata de director prin care preiau activitatea desfasurata de un coleg disponibilizat al carui post a fost desfiintat (in urma aplicarii unei ordonante de disponibilizare colectiva)?
Decizia nu spune decat ca de la data cutare domnul X preia si atributiile de....
Am preluat atributii suplimentare, diferite de cele pe care le aveam deja, fara ca drepturile salariale sa-mi fie renegociate.La momentul respectiv n-am cerut marire de salariu, ulterior munca suplimentara s-a dovedit suficient de densa ca sa ma gandesc la faptul ca trebuia sa cer bani in plus si chiar sa fac in instanta acest lucru intrucat, practic, acopar munca a 2 posturi.Maririle ulterioare de salariu au fost aceleasi pe care le-au primit toti colegii, fara a se tine cont de responsabilitatile mele suplimentare.Avand in vedere situatia de la locul de munca, pot ataca in instanta aceasta decizie pentru a cere drepturi banesti?

Orice modificare a c.i.m. se face prin act aditional si nu prin decizia angajatorului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Deciziile unilaterale referitoare la modificarea contractului individual de muncă se pot ataca in 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia.
Dvs nu puteti decat sa faceti o cerere de marire a salariului sau de acordarea unui spor la salariu pentru cumul de functii, in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare sarcini si obiective fara acordul partilor C.E.M. C.E.M. Buna ziua, De 10 ani imi desfasor activitatea la o multinationala care in ianuarie 2018 si-a schimbat conducerea atat la nivel international,cat si la nivel ... (vezi toată discuția)
Noi atributii carina2017 carina2017 Buna ziua, Am si eu o intrebare: in ce conditii ma poate obliga angajatorul sa preiau atributii noi fara sa ma plateasca? Situatia mea e asa: lucrez de 10 ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)