avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren intravilan

Buna ziua,
X are un teren intravilan pentru care are doar titlu de proprietate, nu este intabulat si doreste sa-l vanda lui Y. Care ar fi pasii obligatorii de urmat pentru a realiza acest lucru? Este cumva obligatorie intabularea pe X a terenului si de abia apoi sa se poata realiza transferul de proprietate sau nu este necesara intabularea pe X?
Cel mai recent răspuns: Daniel Stan , Consilier juridic 10:56, 22 Martie 2012
pai ca sa o faceti sa fie finalizata da trebuie...intabulat si apoi mers la notar .
daca va grabiti sau aveti alte motive faceti antecontract cu termen de realizare scurt apoi introduceti actiune in instanta si il treceti direct pe dvs. veti face expertiza topografica de specialitate si apoi iese sentinta cu care veti merge la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren manuelah manuelah va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...la sfarsitul lunii februarie am mers la notar sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat, pentru o casa la tara si ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic - ''intabulare prin instanta'' pop sorin pop sorin Buna ziua Am incheiat un antecontract cu un promitent vanzator pentru un imobil tip teren. Promitentul vanzator la randul lui este promitent cumparator ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)