Un cunoscut a incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil compus din trei camere si dependinte si gradina pentru folosinta exclusiva. Chiria a fost a achitata lunar regulat la valoarea convenita , in schimb proprietarul nu a predat intregul imobil conform contractului . In urma unor somatii verbale neeficiente , chiriasul a transmis proprietarului o somatie scrisa , apoi un inscris de punere in intarziere ,ambele prin scrisoare cu confirmare de primire , oferand varianta , ca in cazul in care nu i se achita diferenta dintre chiria convenita si achitata regulat si chiria diferentita in raport cu suprafata predata , sa se prelungeasca cu valoarea diferentei folosinta imobilului fara plata .
Proprietarul nefiind de acord cu niciuna dintre oferte , mai mult , solicitand eliberarea imediata a imobilului , cu toate ca , contractul a fost incheiat de comun acord , pe durata nedeterminata.
Vazand starea de fapt , am sugerat chiriasului sa se adreseze justitiei . Inaintand actiunea , paratul in intampinare a recunoscut existenta contractului , si nu a invocat absolut nici un aspect , care sa fie in favoarea sa , numai a precizat ,ca impotriva chiriasului a avot loc o descindere a politiei ,. ceea ce in schimb a fost infirmata totalmente de adresa politiei depusa la dosar .
In aceste conditii ar fi posibil , ca actiunea chiriasului sa fie respinsa ?