avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorii , altele decat cele catre stat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorii , altele decat cele catre stat

buna ziua,
-va rog sa imi spuneti in cat timp se prescriu datoriile restante ale srl-urilor catre "societatea de radio-difuziune"(taxa abonamente radio-tv) si in ce conditii ?
-care este legea care reglementeaza acest aspect?
-am primit instiintare de la o firma de recuperari creante, precum ca srl-ul al carui asociat sunt, ar avea datorii restante la taxa radio-tv , mai vechi de anul 2008; aceste datorii daca ele exista, nu sunt prescrise deja ?(este prima instiintare de acest gen)
multumesc,
Cel mai recent răspuns: canto , utilizator 12:53, 22 Martie 2012
Prescriptia este de 3 ani. Exista si jurisprudenta in acest sens. Prescriptia curge pentru fiecare taxa lunara de la data scadentei ei. Prin urmare, la aceasta data este prescrisa inclusiv taxa datorata pentru luna ianuarie 2009.
multumesc; va rog mult sa imi spuneti si care este legea si articolul care spune acest lucru, pt a putea eu demonstra asta in caz de nevoie.......( toate facturile neachitate sunt pana in nov.2008, dupa care s-a reziliat contractul pe spatiu , deci nu s-au mai emis facturi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)
Creanta telefonie mobila - prescriptie extinctiva conform noului cod civil SofiaAndreea SofiaAndreea Buna ziua, Am o nelamurire si anume care este termenul de prescriptie extinctiva conform Noului Cod Civil in ceea ce priveste o restanta de telefonie ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea unei societati de recuperari creante ionutberar ionutberar Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca am avut un abonament la un telefon care acum sa schimbat numele societatii de telefonie si acel abonament a ... (vezi toată discuția)