avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanta telefonie mobila - prescriptie extinctiva ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta telefonie mobila - prescriptie extinctiva conform Noului Cod Civil

Buna ziua,

Am o nelamurire si anume care este termenul de prescriptie extinctiva conform Noului Cod Civil in ceea ce priveste o restanta de telefonie mobila.
Povestea este lunga, dar in principiu de 2 ani sunt asaltata de telefoane si somatii de la o firma de recuperari creante pentru o asa zisa restanta la Vodafone (telefonul mi-a fost furat, eu aveam asigurare pe el, nu am fost despagubita si am anuntat ca nu mai platesc abonamentul in acest caz).
De cateva luni tot imi spun ca vor trimite dosarul mai departe si eu chiar ii incurajez sa ne vedem la tribunal si sa rezolvam o data aceasta problema.
Vreau sa stiu in cat timp se prescrie aceasta restanta si cat va mai trebui sa suport aceste telefoane, intrucat vad ca ei nu vor sa demareze procedurile de judecata asa cum le solicit si eu.

Multumesc,
Daniela
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 27 Martie 2013
3 ani care curg de la data scadentei.
Multumesc de raspuns.
Data scandentei se considera data la care s-a reziliat contractul ?
A facturii pt suma facturata si data rezilierii contractului pt despagubiri ( daca e cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii , altele decat cele catre stat canto canto buna ziua, -va rog sa imi spuneti in cat timp se prescriu datoriile restante ale srl-urilor catre \"societatea de radio-difuziune\"(taxa abonamente radio-tv) ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie srl radiat mduta mduta Buna ziua, anul trecut am radiat un SRL(lichidare voluntara fara lichidator, certificat de radiere emis de registrul comertului in 24.05.2019). In timpul ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)