avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota parte indiviza

Sunt proprietarul unui garaj de 15 mp situat intr-un bloc.Mentionez ca nu locuiesc in acel bloc.
Blocul a fost reabilitat cu fonduri proprii,reabilitandu-se terasa si facandu-se anveloparea care insa nu cuprinde tavanul garajelor si nici peretele exterior la nivelul garajelor(nu au fost bani).Lucrarea a avut loc acum doi ani
Intr-un cuvant nimic care sa ma priveasca pe mine.
Am primit insa o instiintare prin care sunt invitat sa platesc o suma de 800 ron corespunzatoare cotei mele indivize

As vrea sa stiu daca e normal.
Ei invoca legea 230/2007

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:07, 23 Martie 2012
@micutul24,
Solicitati administratorului sa va arate modul de repartizare a cheltuielilor ocazionate de aceasta lucrare.
Asemenea lucrari se repartizeaza pe cota indiviza de proprietate sau pe suprafata utila. Asa ca vedeti daca vi s-au repartizat corect cei 800 lei facand rapid o corelatie poate chiar pe lista de plata. Adica daca un apartament care are 60 m.p., adica de 4 ori mai mare decat garajul dumneavoastra, trebuie sa achite suma de 3200 lei, adica de 4 ori mai mult decat dv, inseamna ca s-a facut o repartizare corecta, conform legii.
Multumesc.Asa o sa fac.
Am ineles ca trebuie sa paticip la orice lucrare a blocului chiar daca nu locuiesc acolo?
Trebuie sa contribuiti doar la cheltuielile ce se repartizeaza pe cota indiviza si nu la cele ce se repartizeaza pe numar de persoane, daca nu locuiti acolo.
Pentru a stabili aceste detalii este bine sa incheiati o conventie scrisa cu presedintele asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, ce suprafete presupune suprafata construita desfasurata? ... andreea 81 andreea 81 Buna seara, ce suprafete presupune suprafata construita desfasurata? Eu detin un apartament cu o suprafata utila de 56 mp si platesc chirie pentru 133 mp, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica-cum se face calculul lucrarii? dianasarbu dianasarbu [b]Am un apartament situat la etajul doi si care are trei pereti in exterior. Cum se face calculul platii pentru izolarea termica(reabilitarea termica) ... (vezi toată discuția)