avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli Administrator/ Posibilitati de a-l demite cat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli Administrator/ Posibilitati de a-l demite cat mai repede

Buna ziua!
In Asociatia noastra de proprietari, Admin. si Presedintele au angajat o lucrare de izolare a unei scari, fara ca in prealabil proprietarii de la acea scara sa fie consultati cu privire la pretul lucrarii (doar verbal li s-a spus ca aprox. 6000 lei, apoi 8000 lei, iar cand s-a afisat tabelul de cheltuieli a reiesit 9100 lei!!!), si fara sa existe o Hotarare luata in scris, cu semnaturile proprietarilor, cum ca ar fi de acord cu vreun pret al lucrarii. Pe acest motiv s-a convocat Adunarea Generala, pt demiterea Conducerii si concedierea Admin., lucruri hotarate in A.G. reconvocata.
Administratorul este angajat cu Contract de munca, si din cate stiu doar cu preaviz de 15 zile se poate desface contractul (daca exista cumva si alte solutii va rugam frumos sa ni le comunicati). Dar, in Preaviz am dori sa descriem si situatia expusa mai sus, insa nu stim ce Lege si articol sa invocam, pt ca preavizul sa nu poate fi contestat.
Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:26, 22 Martie 2012
E de ajuns ca realizarea lucrarii sa fi fost hotarata intr-o Adunare Generala anterioara , nu se face cate o adunare de fiecare data cand se fac reparatii in bloc. Presedintele,comitetul ,cauta oferte si o aleg pe cea mai avantajoasa,sau cauta administratorul oferte si tot comitetul alege. Administratorul doar executa ,contractul cu firma l-a semnat tot presedintele si tot presedintele il demite pe administrator,dar aveti grija,daca nu e vinovat s-ar putea sa platiti cu varf si indesat.
Problema angajatilor cu contract de munca intr-o asociatie de proprietari, este destul de delicata si, in acelasi timp destul de des intalnita. Cred ca foarte util ar fi aici raspunsul unui avocat specializat in legislatia muncii. Ce pot sa va mai spun eu in plus, este ca trebuie sa verificati prevederile Statului de Asociere, unde ar trebui sa scrie pana la ce suma de bani are dreptul sa decida Presedintele si comitetul executiv; in general aceasta suma ar trebui sa fie undeva la maxim 3.000 - 5.000 lei; pentru lucrari care depasesc aceasta suma, numai Adunarea Generala poate decide. Administratorul, desi de cele mai multe ori "lucreaza mana in mana cu Presedintele", impartind comisionul primit de la prestatorul de servicii, nu prea poate fi tras la raspundere in acest caz, intrucat el executa deciziile Presedintelui si Comitetului Executiv.
Totusi, daca noua conducere, prin noul Presedinte ales, e hotarat sa-l inlature, cred ca i s-ar putea gasi ceva responsabilitati neindeplinite. Banuiesc ca aveti o fisa a postului pentru Administrator?
ictudor a scris:
Administratorul este angajat cu Contract de munca, si din cate stiu doar cu preaviz de 15 zile se poate desface contractul (daca exista cumva si alte solutii va rugam frumos sa ni le comunicati). Dar, in Preaviz am dori sa descriem si situatia expusa mai sus, insa nu stim ce Lege si articol sa invocam, pt ca preavizul sa nu poate fi contestat.

Daca are CIM acesta s-a incheiat in baza codului muncii, asa ca in acesta gasiti termenele si conditiile in care puteti sa-i desfaceti contractul de munca.
Aveti la indemana chiar contractul de munca incheiat cu administratorul. Cititi acest contract si vedeti care este termenul de preaviz.
Dar administratorul respectiv ce spune? El vrea sa mai lucreze cu asociatia dv? Poate-si da demisia si-si vede de treaba.
Are cateva motive serioase sa fie suparat pe membrii asociatiei si sa-si dea demisia:
- administratorul nu poate lucra inrtr-o asociatie in care nu este dorit
- administratorul dv a fost invinuit de ceva pentru care nu el este responsabil (nu el stabileste executantul, nu el negociaza pretul, nu el angajeaza lucrarea...).
- noul comitet nu cunoaste legislatia, asa cum reiese din ceea ce spuneti : pentru stabilirea pretului unei lucrari nu se face adunare generala, nu trebuie sa semnmeze proprietarii pentru a fi deacord cu pretul lucrarii, nu cunoaste legislatia muncii...

Oricum, daca v-ati hotarat sa nu mai colaborati cu acest administrator, prima data propuneti-i sa-si dea demisia si faceti incetarea CIM cu intelegerea partilor. Termenul, data incetarii CIM, la intelegerea partilor, se stabileste de comun acord si nu se pune problema de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere administrator ndan57 ndan57 persoana angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o asociatie de proprietari.in functia de administrator imobil.. Dupa o perioada are loc o ... (vezi toată discuția)
Adunare generala SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! S-a facut adunare generala si s-a ales un nou comitet executiv, dar s-a hotarat s-a ramana vechiul administrator. Acest administrator a refuzat ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Ilinca1958 Ilinca1958 Va prezint pe scurt o situatie din asociatia de locatari din care fac parte, cu rugamintea de a ma lamuri ce putem face. 1. In februarie 2014 am ales ... (vezi toată discuția)