Desi m-am prezentat la Casa Jud de Pensii cu adeverinta completata de societate in care se facea referire la Aviz MMPS 5527/1991, cu copie dupa cateva stat de plata in care se vedea ca functia mea atunci era de responsabil economic, s-a specificat la temei juridic Anexa II,poz.179 lit."l" din Ordinul 5o/1990, mi s-a spus ca nu pot beneficia de grupa a II-a!!!!!!! Sa aduc tabele de la societate intocmite in perioada respectiva (1986-1997) altfel nu imi ia in considerare adeverinta!! Dar la societate atunci nu se intocmeau nici un fel de tabele, si in plus in anul 2000, societatea s-a lichidat iar firma care elibereaza acum adeverinte nu are ce tabele sa ne dea!! Cum sa procedez??? Este legal sa nu beneficiez de reducerea pentru munca in gr.a II-a? Vreau sa ma pensionez anticipat si as beneficia de o penalizare mai mica daca mi s-ar lua in calcul acea perioada.
Multumesc!
Ordinul 50/1990 prevedea ca intreprinderile impreuna cu sindicatele sa faca nominalizari lae locurilor de munca la care se poate acorda grupa de munca incepand de la 18.03.1969.
Acele liste cu nominalizari trebuie sa le fi facut si intreprinderea dvs. in primii ani dupa 1990 si ar trebui sa se afle in arhiva. Solicitati la firma care detine acum arhiva sa caute acele liste si va dea copie dupa lista unde apare locul dvs. de munca.
Am sa sun la firma respectiva! Dar nu imi explic cum anul trecut tot cineva care a fost pe o functie la fel ca si mine a beneficiat de grupa, fara sa i se ceara acele liste!!! A intervenit o modificare in legislatie?
Firma care a preluat arhiva, nu a gasit acolo tabelele respective. Preluarea a facut-o dupa 10 ani de la lichidarea societatii si cu greu a recuperat state de plata. Asta inseamna ca toti cei care abia acum au conditii de pensionare nu pot beneficia de grupa???? Exista o alta rezolvare?