"Potrivit CASMB (Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti), doar persoanele cu asigurare de sănătate îşi pot schimba medicul de familie după o perioadă de cel puţin 6 luni de la data înscrierii pe lista acestuia;
Se adresează o cerere medicului pe lista căruia vor să se înscrie, în care se specifică numele medicului actual.
După ce a înregistrat cererea, medicul de familie primitor trebuie să anunţe, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat pacientul, precum şi casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale.
Fişa medicală a pacientului va fi transmisă noului medic de familie al acestuia, iar o copie a acestei fişe va fi păstrată de cabinetul medical de la care pleacă asiguratul, cel puţin un an de la plecarea acestuia."
Prin urmare mergeti sa l inscrieti la alt medic.
puni a scris, in topic nou, pe care l-am sters cf pct 3.3. din regulamentul de postare:
buna ziua. problema este ca vechiul medic de familie, de fapt actualul, pentru ca inca nu am ridicat fisa copilului de la cabinet, nu vrea sa elibereze o trimitere pt copil pe motiv ca l-a radiat din evidente. ma intreb cum l-a radiat daca eu nu am solicitat acest lucru in scris, asa cum se procedeaza? i-am comunicat doar verbal ca voi veni sa ridic fisa sa-l inscriu la alt medic. noul medic, cel la care vreau sa-l inscriu pe copil nu poate sa-mi elibereze trimiterea deoarece inca nu figureaza acolo, logic. eu am nevoie urgenta de o trimitere pt un cabinet unde a fost deja consultat copilul fara trimitere si unde trebuie sa prezint luna aceasta trimiterea.in cele din urma as putea plati consultatia dear intrebarea mea este cine are dreptate?
eu.ro.lex a raspuns:
cred ca cel mai simplu ar fi ca de aceasta data sa platiti consultatia si apoi sa va retrageti copilul de la acel medic de familie...apoi, puteti face o sesizare DSP si la Colegiul medicilor
Interventie moderator
puni, ramaneti, va rog, in acelasi topic - pentru ca tema este aceeasi. Aveti la dispozitie butonul "Raspunde"
Multumesc pentru intelegere.
:bow:
Putem presupune ca este vorba fie de o rea vointa, fie de o neintelegere, tinand cont de faptul ca ne lipsesc anumite informatii, cum ar fi timpul cat a trecut de cand pacientul a anunatat ca se transfera iar medicul lui a zis "Bine!"..
Obs:
1) cand se face inscrierea la noul medic, din sistem este automat sters de la cel vechi; dpdv al sistemului, niciodata nu ramane pacientul neacoperit. dar traim in rromania.. asa ca va recomand sa aveti cu voi intotdeauna o adeverinta din care sa rezulte calitatea de asigurat.
2) imi vine greu sa cred ca medicul vechi a "sters"ceva, orice... odata pentru ca daca mai facea si acest ultim (deocamdata, in urmatoarele 6 luni.. pentru ca orice pacient poate reveni) serviciu mai lua un banut greu castigat; iar fisa pacientului ramane la el inca un an, deci nu se "sterge".
3) cel mult putea sa fie in situatia de a nu mai putea declara aceasta ultima consultatie, in cazul in care a trecut deja o perioada (cca o luna) in care CAS a operat transferul, acest bilet de trimitere revenindu-i de drept noului medic de familie. intotdeauna medicul de familie este expus a pierde platile unui capat de contract: pacientii care vin si care pleaca sunt oportunitate pentru CAS sa-ti mai taie din servicii. Oricum, in aceasta situatie pacientul nu ar fi trebuit sa fie afectat DELOC. Ori mama, ori medicul, ori amandoi, nu au cunoscut procedura.
4) tinand cont de toate acestea, eu daca ar fi venit omul la usa, i-as fi dat biletul pentru ca nici noul medic nu avea nimic de pierdut, iar eu, in functie de situatia cu timpul de care am vorbit, as fi "riscat" sa-mi fie decontat chiar si acest ultim serviciu. Iar pentru o mama care nu stie unde sa se duca... conteaza.