avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata cabinet medical cu bilet de trimitere !?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata cabinet medical cu bilet de trimitere !?

Cu bilet de trimitere de la medicul de familie, catre un cabinet de specialitate, diabet, care are contract cu casa de asigurari, acesta iti cere totusi o taxa de consultatie la inscriere sau prima consultatie. Pt asta iti da sau nu o chitanta cu suma platita(nu fiscala). Este corect sa-i mai plateasca si pacientul consultatia cand deja cabinetul medical deconteaza biletul de trimitere si isi incaseaza contravaloarea consultatiei. De ce aceasta practica o gasesti doar la unele cabinete iar la altele nu. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Georgia55 , utilizator 09:39, 13 Noiembrie 2016
scopul biletului de trimitere este tocmai decontarea consultatiei de catre casa de sanatate. de aceea vi se solicita cardul de sanatate ... sumele solicitate in plus poate au un alt scop/semnificatie ... pe chitanta ce scrie? e o suma modica (gen 10 lei) ... poate e un tip de coplata ... care se suporta de pacient in anumite conditii
Este vorba de o chitanta simpla in valoare de 50 lei pe care scrie ca reprezinta CV/CONSULTATIE. Tocmai de aici si nedumerirea mea, intrucat mi-a fost retinuta si trimiterea de la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare adeverinte de la medicul de familie PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Stiti cumva care este reglementarea legala privind taxarea adeverintelor eliberate de medicul de familie? Pana acum am avut nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)
Compensare medicamente diabetic neasigurat Dorina P. Dorina P. Sunt fara asigurare ( ramas fara serviciu ) diabetic tip 2 si medicul refuza sa imi dea reteta pt medicamente compensate . Este legal ? daca nu , cum pot ... (vezi toată discuția)
Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)