avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coindivizari-iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coindivizari-iesire din indiviziune

1. Cererea ce se inainteaza pentru iesirea din indiviziune este o cerere tip sau se poate formula pur si simplu ca o cerere !
2 . Daca eu , coindivizar , nu sunt primit in curte , casa etc , neavind domiciliuyl stabil acolo iar unul dintre coindivizari are , ce am de facut ? Pina la iesirea din indiviziune cum pot profita de dreptul de proprietar ? An act de vinzare cumparare si am o coda de 1/3 .
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
VOVA1, utilizator
Cel mai recent răspuns: VOVA1 , utilizator 20:43, 26 Martie 2012
Aveti aceleasi drepturi ca si ceilalti coproprietari. Nu va pot stanjeni in exercitarea dreptului dvs de proprietate. Iesiti din indiviziune pentru a va valorifica dreptul.
Actiunea de iesirea din indiviziune se formuleaza potrivit disp. art.112 c.proc.civ. si 113 si se timbreaza cu 3 % din valoarea masei partajabile .

Art. 112 -c.proc.civ.
Cererea de chemare în judecată va cuprinde:
1.numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
2.numele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia şi sediul profesional. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător;
3.obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când preţuirea este cu putinţă.
Pentru identificarea imobilelor se va arăta comuna şi judeţul, strada şi numărul, iar, în lipsă, vecinătăţile, etajul şi apartamentul, sau, când imobilul este înscris în cartea funciară, numărul de carte funciară şi numărul topografic;
4.arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea;
5.arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere.
Când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul.
Se va putea depune şi numai o parte dintr-un înscris privitor la pricină, rămânând ca instanţa să dispună, la nevoie, înfăţişarea înscrisului în întregime.
Dacă înscrisurile sunt scrise în limbă străină sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.
Când reclamantul voieşte să-şi dovedească cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatoriul pârâtului, va cere înfăţişarea în persoană a acestuia.
Când se va cere dovada cu martori, se vor arăta numele şi locuinţa martorilor, dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;
6. Semnătura.

Art. 113 c.proc.civ
(1)La cererea de chemare în judecată se vor alătura atâtea copii de pe cerere câţi pârâţi sunt.
(2)Dacă mai mulţi pârâţi au un singur reprezentant sau dacă pârâtul are mai multe calităţi juridice, se va comunica o singură copie de pe acţiune şi de pe înscrisuri şi se va înmâna o singură citaţie.
:oops:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia pe acest subiect aici si nu intr-un topic nou.
In acest sens aveti posibilitatea sa folositi optiunea "Raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
VOVA1 a scris:

In conditiile in care am avut o locuinta pe care am vindut-o dar am un contract de vinzare cumparare si detin 1/3 din teren si locuinta ( in indiviziune ) , in cazul in care fac mutatia la acea adresa , am dreptul de a locui acolo ? Daca cel care locuieste deja acolo nu-mi da acces ce fac , cum procedez ?
O plingere penala ar rezolva situatia ?

INTREBARE :
In cazul in care nu am domiciliu dar am act de propretate dobindit prin vinzare cumparare a 1/3 din imobil si casa , pot cere instantei sa mi atribuie cota mea in natura deoarece nu am unde locui cu familia (nu avem nimic pe numele nostru ca spatiu de locuit ) Ce sanse avem ? noi nu am locuit acolo niciodata si casaeste ocupata de alt coindivzar . Va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
VOVA1, utilizator
are cineva idee ?? astept un raspuns.............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere/modificare pensie de intretinere minor ankhme ankhme Buna ziua, Incepand cu aceasta luna mi s-a terminat contractul de munca, devenind somer. In aceste conditii as dori sa mi se modifice/micosreze pensia de ... (vezi toată discuția)
Angajator in ilegalitate? mikehit47 mikehit47 Angajatorul meu este înregistrat ca firma IT in Romania, activează în industria cazinourilor online. Ne obliga sa impersonam persoane de peste hotare pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie la judecatorie Vulturudac Vulturudac buna ziua,cum contest la judecatorie rezultatul unui concurs pt ocupare post la institutie de stat?doar depun actul la registratura si gata?sau trebuie ... (vezi toată discuția)