avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de debit pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de debit pensie de invaliditate

am si eu o problema mamei mele i sa taiat pensia de invaliditate si a primii o recomandata de la casa judeteana de pensii dar nu inteleg daca trebuie sa restituie banii inapoi.in recomandata asa scrie""''CONFORM ART. 107 ALIN. (2)DIN LG.263/2010SUMELE INCASATE NECUVENIT IN PERIOADA30.07.2009-31.03.2012 SE RECUPEREAZA IN CADRUL TERMENULUI GENERAL DE PRESCRIPTIE'''''as dori sa stiu daca aceasta inseamna sa dea banii inapoi si in cat timp si cum?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:46, 22 Martie 2012
O recomandata? Mama dvs. trebuia sa primeasca o decizie de debit cu suma totala incasata necuvenit. Oricum, aceasta decizie a fost emisa, chiar daca mama nu a primit-o.

Teoretic, un debit se recupereaza prin poprire infiintata pe pensie, retinandu-se lunar o treime din cuantumul pensiei. Insa dvs. spuneti ca mamei i-a fost "taiata" pensia, ceea ce presupun ca inseamna ca plata pensiei a incetat. Daca este asa iar mama nu va mai beneficia de pensie, executarea debitului se va face prin alte modalitati prevazute de Codul de procedura fiscala (art. 181 din Legea nr. 263/2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul ii + intreprindere individuala mik_zoltan mik_zoltan Buna ziua, Sunt in pensie de invaliditate grad II din 2008 dar intre timp am avut si o Interprindere Individuala. Acum in Januarie 2012 mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie urmas Adrian1993 Adrian1993 Buna dimineata! Mama mea se confrunta in momentul de fata cu o situatie putin mai ciudata sa spunem. Situatia este urmatoarea. In urma unui accident rutier ... (vezi toată discuția)
Art. 181 din legea 263/2010 Mihaelaioli Mihaelaioli As vrea sa stiu ce stipuleaza art. 181, si anume cum se face recuperarea drepturilor necuvenite incasate de la asigurarile sociale( pensie). Multumesc (vezi toată discuția)