am si eu o problema mamei mele i sa taiat pensia de invaliditate si a primii o recomandata de la casa judeteana de pensii dar nu inteleg daca trebuie sa restituie banii inapoi.in recomandata asa scrie""''CONFORM ART. 107 ALIN. (2)DIN LG.263/2010SUMELE INCASATE NECUVENIT IN PERIOADA30.07.2009-31.03.2012 SE RECUPEREAZA IN CADRUL TERMENULUI GENERAL DE PRESCRIPTIE'''''as dori sa stiu daca aceasta inseamna sa dea banii inapoi si in cat timp si cum?va multumesc
O recomandata? Mama dvs. trebuia sa primeasca o decizie de debit cu suma totala incasata necuvenit. Oricum, aceasta decizie a fost emisa, chiar daca mama nu a primit-o.
Teoretic, un debit se recupereaza prin poprire infiintata pe pensie, retinandu-se lunar o treime din cuantumul pensiei. Insa dvs. spuneti ca mamei i-a fost "taiata" pensia, ceea ce presupun ca inseamna ca plata pensiei a incetat. Daca este asa iar mama nu va mai beneficia de pensie, executarea debitului se va face prin alte modalitati prevazute de Codul de procedura fiscala (art. 181 din Legea nr. 263/2010).