avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nepoti pt succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nepoti pt succesiune

A si B casatoriti au doi fii : C si D.

C se pensioneaza pe caz de boala psihica.
In 1994 A si B fac un contract de vanz-cump cu clauza de intretinere catre C.

In 1996 A si B cer si obtin anularea actului de vanz-cump,.

In 2003 B moare lasand testament catre sotul A “ toate bunurile ce se vor gasi in patrimoniul meu sau care vor intra in patrimuniul meu dupa deces. Precizez ca am mostenitori rezervatari 2 fii si nu am mai testat aceste bunuri la alte persoane.”

In 2006 A isi face pensie de handicapat gradul 1 ( este obeza).
Imediat, fiul C isi face dosar pentru a fi “asistent personal” pentru A.
Amintesc o conditie pentru a fi asistent personal: “are o stare de sanatate corespunzatoare, atestata de medicul de familie sau pe baza unui examen medical de specialitate”, ceea ce el nu indeplinea...

In 2007 decedeaza fiul D, lasand in urma o sotie si doi copii.

Tot in 2007 A face din nou act de vanz cump cu clauza de intretinere catre C (sau fiul lui , nu stiu sigur). Nu stiu daca este insotit de acel aviz obligatoriu ca este sanatoasa mental.
In 2011 moare si A.

Intrebare : Nepotii dupa fiul decedat D ce variante au de a veni la succesiune?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 03:20, 4 Aprilie 2012
Cand in 2012 a murit A?
Nepotii vin la mostenirea bunicului lor
a murit pe 18.02.2012.
De la primarie mi-au dat o hartie care zice ca defuncta nu are niciun imobil pe rol.
Acest imobil este toata mostenirea.
Asta inseamna ca acel apartament este in proprietatea si posesia lui C.
Intrebare: ca sa faca A acel act de v-c nu trebuia mai intai sa se deschida succesiunea dupa B? Se pare ca C a facut rost de o copie a certificatului de deces al lui D si probabil a zis la notar ca el e singurul mostenitor?! ma intreb eu. Nepotii nu stiu nimic despre vreo deschidere de succesiune dupa B.
Va rog explicati-mi ce sa fac ( sunt unul dintre nepoti). Multumesc.
stiu, prin reprezentare. Si totusi?!
marystelv a scris:

Se pare ca C a facut rost de o copie a certificatului de deces al lui D si probabil a zis la notar ca el e singurul mostenitor?! ma intreb eu. Nepotii nu stiu nimic despre vreo deschidere de succesiune dupa B.
Va rog explicati-mi ce sa fac ( sunt unul dintre nepoti). Multumesc.


Posibil si asta. Mergeti la un notar si sesizati problema. Daca bunul a fost vandut ulterior,in acest caz este vina notarului (cel care - probabil - a efectuat deschiderea succesiunii fara a verifica in prealabil toate datele problemei) si el va fi cel care va va despagubi (valoarea care vi s-ar fi cuvenit in urma mostenirii legale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu diverse cristina_lus cristina_lus Buna ziua. Am urmatoare problema...In urma decesului bunicii sotul supravietuitor si copilul au hotarat sa aiba jumatate fiecare din bunuri.....(imobil +teren) ... (vezi toată discuția)
Regimul jr. al terenurilor - Elibet - Elibet de vreo 5 ani de zile, unchiul meu ingrijeste 2 batrani, in schimbul acestei prestatii, i s-a dat un teren. Nu a fost facut un act notarial, ci doar un act de ... (vezi toată discuția)
Decedat fara sotie si copii, atunci un unchi este mai aproape moºtenitor decît un vãr? Balaurul Balaurul Buna ziua, Situatia se prezinta pe scurt astfel: A,B,C = 3 veri buni şi Unchiul lor = [b]D\'[/b], singurul dintre fraţi care mai traieşte (fraţii din ... (vezi toată discuția)