Sunt incepator si unii colegi efectiv vor sa "ma sape". Rugamintea mea este sa "ma luminati" daca este cineva la curent cu nelamuririle pe care le am. Va multumesc anticipat.
In ce situatie casele de asigurari de sanatate cer organelor abilitate (si eventual care sunt acestea) solutionarea unor nereguli - spre ex. nu corespunde data eliberarii unei retete (de catre o farmacie) nu corespunde cu data eliberarii bonului fiscal... existand corecturi asupra datei relativ vizibile.
Oare se incadreaza aceasta iregularitate cu art. 6 lit. i din Contractul de furnizare de medicamente in sistemul asigurarilor sociale de sanatate?
art.6(i) "să deducă spre soluţionare organelor abilitate situaţiile în care constată neconformitatea documentelor depuse de către furnizori, pentru a căror corectitudine furnizorii depun declaraţii pe proprie răspundere"
Nu am inteles, totusi un aspect,dvs. ati scris precum ca furnizorul,in acest caz farmacia elibereaza o prescriptie medicala(reteta),citez:
"spre ex. nu corespunde data eliberarii unei retete (de catre o farmacie) nu corespunde cu data eliberarii bonului fiscal... existand corecturi asupra datei relativ vizibile"
Dar, nu medicul elibereaza o reteta?
Lasand la o parte acest aspect,cred ca situatia descrisa de art.6 se refera la cazuri cand se constata falsuri in acte care aduc prejudicii de ordin material si cand se ajunge la sesizarea organelor de urmarire penala de catre casa de sanatate.