Societatea are contestatie la actele de executare emise de Adm. Financiara; castig fondul, Financiarul face recurs. Este trimis eronat spre judecare la comercial. Ridic exceptia de necompetenta, se admite si este trimis la contenciosul fiscal. Solicit judecarea in lipsa, iar acum raman perplexa la solutie: "admite exceptia necompetentei functionale si trimite dosarul la sectia civila".De unde au scos asa ceva si cum pot contesta , sa ramana la contencios?
voi verifica maine. Dar legea contenciosului este clara: "Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale si accesorii ale acestora se solutioneaza de tribunalele administrativ-fiscale" In cauza este un titlu executoriu emis in baza unei decizii de accesorii.Am mai contestat anterior de doua ori acte de executare in baza acestor decizii si au fost solutionate fondul la judecatorie iar recursul la contencios.
Ce pot face ca sa nu ma trezesc ca mai stau cateva luni pana imi vine termenul la civil, dupa care ridic exceptia de necompetenta si se intoarce la contencios?Din iulie 2011 a fost declarat recursul si de atunci se plimba intre comercial si contencios.#-o
Am descoperit motivul.
PUNCT DE VEDERE (13 octombrie 2011) formulat de Ministerul Public privind recursul în interesul legii declarat de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Galaţi în referire la „competenţa funcţională a tribunalelor (civil sau comercial şi contencios administrativ) în soluţionarea recursului în materie de contestaţie la executare propriu-zisă, prevăzută de dispoziţiile art.399 din Codul de procedură civilă”. "...în privinţa recursului în contestaţia la executare silită în materia creanţelor fiscale nu există dispoziţii procedurale speciale, atributive de competenţă pentru secţiile specializate de contencios administrativ şi fiscal, de unde rezidă că secţiei civile a tribunalului îi revine competenţa de a soluţiona aceste cauze în recurs"