avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte si administrator in familie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte si administrator in familie

bna ziu as dori si eu un raspuns stau la bloc si administratora mea il are presedinte de bloc pe sotul ei adica in familie ea administrator el presedinte de bloc si mai are si 2500 de lei salariu ea el nu stiu dar nu mi se pare normal sa lucreze in famile ei doi au voie asa ceva? akm a venit reabilitarea la bloc e ca dpa razboi scara si blocu si stau la ultimu etaj si ei fac terasa le-am zis so decoperteze la blana ca asa e normal si nu vor am apa sub carton mia ploat in casa dp ultima zapada era apa pe parchet a ajuns la vecina de sub mine in fiecare an am zugrazit am facut reparatii in casa si nu vrea sami scada la intretinere din bani ca so dau in judecata numi permit avocat si profita ca nu o pot da in judecata ce sa fac as dori un expert pt recalcularea intretineii dar cam cat costa asa ceva? astept rasp
Cel mai recent răspuns: Adrian1968 , utilizator 09:07, 27 Noiembrie 2012
i) nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi comisia de cenzori membri în grad de rudenie până la gradul 4 inclusiv ;

Art. 18. (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale.

Prin urmare cineva din familie trebuie sa renunte la post in caz contrar puteti face reclamatie la Primaria de unde apartineti si pentru felul cum au fost calculate cheltuielile .
NU SUSTIN IDEIA ca PRESEDINTELE SI ADMINISTRATORUL sa faca parte din aceiasi familie, dar ptr informare corecta trebuie aratat art complect
HG 1588 / 2007
ART. 12
Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
b) să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari, dacă au capacitatea deplină de exerciţiu;
B. Obligaţii:
i) nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea inclusiv.

Punctul i nu aminteste nimic de administrator.
BEN46 a scris:

Prin urmare cineva din familie trebuie sa renunte la post in caz contrar puteti face reclamatie la Primaria de unde apartineti si pentru felul cum au fost calculate cheltuielile .

Urmare a ce?
De unde ati dedus ca presedintele sau administratorul ar trebui sa renunte, cand din comitet face parte numai presedintele, nu si administratorul?

Nici eu nu sustin ideea ca in conducerea si administrarea asociatiei sa fie mai multe persoane din aceeasi familie. Dar, depinde si de asociatie, de marimea ei, de implicarea proprietarilor si mai ales de acceptul si vointa proprietarilor exprimate in adunarea generala si in comitetul executiv.
Daca nu ai de unde alege, daca nimeni nu vrea sa se implice, se poate ajunge si la situatia ca un om sa detina chiar 2 sau mai multe functii: presedinte-administrator-contabil-casier...
In fata cufarului deschis pacatuieste si cel corect.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca o persoana aleasa in Comitetul executiv avand functia de Presedinte al asociatiei de proprietari dar nefiind proprietar al apartamentului, fiind doar sotia unuia din cei 3 fii ai proprietarului de drept, este indreptatita sa ocupe aceasta functie?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inundat aiureluuuuuu aiureluuuuuu Buna ziua Vecinul meu de la etajul superior are o defectiune la inst. sanitare si trece apa de la el prin plafon si picura la mine in baie . ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)