avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament inundat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament inundat

Buna ziua

Vecinul meu de la etajul superior are o defectiune la inst. sanitare si trece apa de la el prin plafon si picura la mine in baie .
Intamplator acest vecin este presedintele blocului(este chirias) si nu vrea sa repare si nici nu vrea sa imi dea nr. de tel. al propietarului .

Unde sa ma adresez?
Ce pot sa fac?
Incercati sa vorbiti cu presedintele blocului, nu cu vecinul chirias, ca acesta NU ARE VOIE SA FIE PRESEDINTELE BLOCULUI, DOAR PROPRIETARII POT ACEST LUCRU!!
Legea 230/2007 CAPITOLUL III: Drepturile si obligatiile proprietarilor
Articolul 9 Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu .
Deci vecinul este chirias si este presedintele blocului.

Ce pot sa fac?

Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista functia de "presedinte al blocului".
Asociatiile de proprietari isi aleg dintre proprietarii membri ai asociatiei un "presedinte al asociatiei" si membrii comitetului executiv. Toti acestia sunt proprietari in acea asociatie si nu chiriasi.
Daca dumneavoastra sunteti proprietar, discutati cu celalti proprietari, cu membrii comitetului, vedeti cine este presedinte al asociatiei (nu al blocului ca nu exista asa ceva), sesizati, reclamati acestui presedinte, convocati adunarea generala, alegeti alt presedinte...
Sesizati si la primarie la serviciul asociatii de proprietari si soliciati-le sprijinul.
Va multumesc

Eu locuiesc intrun bloc cu 100 de apartamente si avem o asociatie numai pentru acest bloc.
Eu am fost mult timp plecat si nu stiu exact cum functioneaza o asociatie.
Mi - am platit tot timpul cheltuielile si nu am avut nici o problema.
NU STIU PREA MULTE DETALII.

CUM FUNCTIONEAZA O ASOCIATIE?

Exista un presedinte si un administrator sau este acelasi persoana?
(eu am zis la presedinte ,sef de bloc)
O asociatie de proprietari isi alege in adunarea generala un comitet executiv si un presedinte dintre proprietarii acelui bloc. Deci acesta se numeste presedintele asociatiei.

Separat de aceasta structura de conducere, asociatia angajeaza un administrator care se ocupa de administrarea partilor comune, a instalatiilor comune, primeste facturile de la furnizori, le repartizeaza pe listele de intretinere, incaseaza de la locatari (proprietari si chiriasi deopotriva) aceste cote de intretinere, plateste facturile etc.

La dv. in bloc este o situatie anormala in care presedintele asociatiei este chirias. Asa ceva nu este admisibil.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)
Daca am restanta la intretinere pot fi ales cenzor? mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. De curand s-a reales comitetul si trebuie sa gasim si cenzor. Doamna administrator pe care o vem cu atestat ne-a ... (vezi toată discuția)
Este normal ca un om cu datorii mari la intretinere sa fie presedinte de bloc? stefanbaroncea stefanbaroncea Stau intr-un bloc cu 10 etaje, cu un nr. de 60 de apartamente. Cu 2 ani in urma in luna martie a fost ales un om, presedinte de bloc, la care in timp a ... (vezi toată discuția)