avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... daca am restanta la intretinere pot fi ales cenzor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

daca am restanta la intretinere pot fi ales cenzor?

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati. De curand s-a reales comitetul si trebuie sa gasim si cenzor. Doamna administrator pe care o vem cu atestat ne-a spus ca cenzorul ales din afara asociatiei trebuie sa fie expert contabil. Este adevarat? In asociatie avem o persoana care a terminat liceul economic, deci are cunostinte de contabilitate si l-am propus sa fie cenzor, dar doamna administrator a spus ca nu se poate, deoarece persoana respectiva are restanta la cotele de intretinere. Daca am restanta la intretinere si o voi plati perioada urmatoare, deoarece nu sunt rau platnic nu pot fi cenzor?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:05, 29 Octombrie 2012
Normal nu, daca chiar cenzorul creaza probleme asociatiei si nu plateste la termen cheltuielile lunare. Cenzorul trebuie sa fie un exemplu bun pentru ceilalti proprietari.
Multumesc!
mary_catalina a scris:
Doamna administrator pe care o vem cu atestat ne-a spus ca cenzorul ales din afara asociatiei trebuie sa fie expert contabil. Este adevarat?

Doamna administrator are dreptate, dar cu nuante referitor la alegerea cenzorului. Dintre membrii asociatiei se pot alege cenzori iar de angajat poate angaja comitetul executiv un cenzor fara sa fie ales. Legea prevede ca daca in adunarea generala nu se poate alege o comisie de cenzori dintre membrii asociatiei, comitetul executiv este imputernicit de adunarea generala sa angajeze un cenzor. Iar o persoana angajata ca cenzor trebuie sa fie expert contabil membru al CECCAR.
In asociatie avem o persoana care a terminat liceul economic, deci are cunostinte de contabilitate si l-am propus sa fie cenzor, dar doamna administrator a spus ca nu se poate, deoarece persoana respectiva are restanta la cotele de intretinere. Daca am restanta la intretinere si o voi plati perioada urmatoare, deoarece nu sunt rau platnic nu pot fi cenzor?

Proprietarii isi aleg vecinii in conducerea si administrarea asociatiei dintre cei in care au incredere, oameni care se implica in activitatea asociatiei, care tin la siguranta utilitatilor inclusiv prin plata cotelor de intretinere.
Daca cineva este propus ca cenzor, se discuta propunerea si avand in vedere ca are restante vor fi destui care sa voteze impotriva.
Faptul ca administratorul (poate fi chiar proprietar in asociatie) a facut aceste precizari este benefic pentru asociatie. Proprietarii discuta in adunarea generala si aleg sau nu cenzorii. Dar macar stiu cate ceva despre omul propus, de relatia lui cu asociatia si celalti proprietari, macar isi exprima votul cunoscand si acesr aspect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzori asociatie proprietari ROMEO112111 ROMEO112111 Buna ziua, Am urmatoarea problema: ca presedinte al asociatiei de proprietari, pot convoca o sedinta de comitet executiv pentru a schimba comisia(membri sau ... (vezi toată discuția)
E legal să fie membri ai comitetului executiv al asociației, cenzorul, administratorul și contabila ? ionica1980 ionica1980 Este legal ca într-o Asociație de Proprietari să facă parte din Comitetul Executiv următoarele persoane: Cenzorul, Administratorul și Contabila ? În ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)