Buna ziua!
Am rugamintea ,daca are cineva rabdare sa-mi raspunda la cateva intrebari
deoarece vreau sa infiintez o AF si nu am nici o vaga idee, astfel:
-trebuie sa fiu atestat pt.activitate in domeniul avicol (micro ferma gaini ouatoare)pt.a deschide o AF ?
-ce taxe plateste o AF (impozit% , etc ), lunar ,anual ?
-taxele se platesc pt. fiecare membru in parte , pt. ce venit ?
-ginerele poate fi inclus intr-o AF ?
-daca am domiciliul stabil in oras si mai am o proprietate la tara , unde vreau sa-mi deschid sediul AF, imi trebuie viza de resedinta in localitatea respectiva ? Daca da , trebuie pt. toti membrii?
Ceea ce doriti sa infiintati se numeste (din 2008 incoace) intreprindere familiala.
1. Nu
2.Intrati pe pagina de internet al ANAF si verificati daca activitatea pe care o veti desfasura sae afla inscrisa in lista cu normele de venit pe 2012. Daca da, va puteti plati impozitul de 16% calculat la aceasta norma de venit, cu plata trimestriala, nemaiavand obligatia sa tineti evidenta contabila. Daca activitatea respectiva nu se regaseste in acea lista cu norme sau daca nu doriti sa platiti pe baza de norma de venit, impozitul va fi de 16%, calculat la diferenta dintre venituri si cheltuieli, in baza datelor in contabilitatea in partida simpla pe care o veti conduce.
3.Contributiile sociale (asigurarea de sanatate si contributia de pensie) se platesc pt. fiecare membru al intreprinderii familiale.
4.Intreprinderea familiala poate fi constituită din doi sau mai mulţi membri ai unei familii, până la gradul IV de rudenie.
5.Nu.
Af sau srl ?
avril_dor
Pentru a deschide o simigerie cu 2-3 angajati ar fi mai avantajos AF sau SRL? in ce consta diferenta dintre acestea, ma refer din punct de vedere financiar la ... (vezi toată discuția)
Infintare af
dtflorentina
Buna ziua,
doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)