avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

buna ziua,o persoana are o sentinta definitiva si irevocabila prin care obliga societatea la care a lucrat sa-i plateasca lunar o suma de bani ca daune pentru un accident de munca.Intrebarea este, societatea se poate indrepta asupra Casei de pensii cu actiune in regres ca sa-i oblige pe ei sa plateasca?am auzit ca ar fi o lege de prin anul 2003 in acest sens...multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 23 Martie 2012
Daca in hotararea instantei s-a stabilit in sarcina angajatorului plata de daune pentru accidentul de munca ... societatea nu are cum sa se indrepte impotriva casei de pensii.. art.44 din Legea nr.319/2006 prevede: Angajatorii răspund patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de muncă sau bolilor profesionale, în măsura în care daunele nu sunt acoperite integral prin prestaţiile asigurărilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fortat sa-mi dau demisia catalinstanica catalinstanica In iarna am avut un accident de munca , pe care nu l-am raportat,( degetul aratator a fost strivit de un coleg cu stivuitorul),persoana in cauza nu avea ... (vezi toată discuția)
Agresiune la locul de munca Cosmin_mgu Cosmin_mgu Buna ziua, va contactez in urma unui nefericit incident prin care a trecut tatal meu la locul de munca si anume o benzinarie, unde in timp ce punea in ordine ... (vezi toată discuția)
Amenda itm livacos livacos amenda ITM poate fi imputata salariatului? (vezi toată discuția)