avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fortat sa-mi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fortat sa-mi dau demisia

In iarna am avut un accident de munca , pe care nu l-am raportat,( degetul aratator a fost strivit de un coleg cu stivuitorul),persoana in cauza nu avea dreptul sa manevreze utilajul ,povestea sa petrecut in afara orelor de program ( seful obligandune sa lucram ),acum sunt fortat sa-mi dau demisia:
-pot actiona in instanta societatea sau seful pentru daune banesti?-degetul este 40% afectat
-daca nu-mi dau demisia , ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 20 August 2012
1. Salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţamantul sau a fost viciat prin eroare, dol sau violenţa.

2. Art. 44 din Legea nr.319/2006:
Angajatorii răspund patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de muncă sau bolilor profesionale, în măsura în care daunele nu sunt acoperite integral prin prestaţiile asigurărilor sociale de stat.

3. Daca nu va dati demisia, care este un act unilateral, este posibil ca angajatorul sa gaseasca alte modalitati de a va concedia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in alb kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog sa imi spuneti si mie ce as avea de facut in urmatoarea situatie in care ma aflu si daca este legal ceea ce se intampla. de un an eu si ... (vezi toată discuția)
Demisia ceruta de angajator la nastere copil atty atty ce procedura ar trebui sa urmez, in cazul in care sotia a nascut, si angajatorul la aflarea vestii nefiind de acord sa-mi acorde cele 5 zile libere; incercand ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata geodej geodej Buna, am lucrat intr-o firma cu mare renume , si reprezentantul de la resurse umane ma fortat sa-mi scriu demisia fara sa imi asculte problemele cu toate ca nu ... (vezi toată discuția)