avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna, am lucrat intr-o firma cu mare renume , si reprezentantul de la resurse umane ma fortat sa-mi scriu demisia fara sa imi asculte problemele cu toate ca nu am comis nimic, ma acuzat ca am avut intentia de a fura din fabrica. Este vorba de fabrica [EDITAT], eram coordonator si aveam ceva dusmani, in dulapul unde se tineau lucrurile necesare pt lucru, au gasit casti de telefon care au fost gasite in urma inventarului efectuat in schimb de noapte unde urma sa le predau in schimbul de zi, nu au gasuit asupre mea nimic si am fost acuszat de furt si obligat sa-mi dau demisia, am fost dupa 3 minute sa-mi retrag demisia si nu a fost de acord. Consider ca nu a respectat codul munci obligandu-ma sa-mi dau demisia. va rog sa ma indruma ti ce pot face, pot sa dau in judecata pe cineva sau nu ?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 18 Ianuarie 2010
Demisia reprezinta actul unilateral al salariatului ptr incetarea contractului individual de munca. Faptul ca dvs ati scris si semnat acea demisie este ca si cum dvs ati cerut sa plecati.
NU trebuia sa cedati presiunii si sa va scrieti demisia. Sincer, nu stiu ce mai puteti face in aceasta situatie.
Rau este ca, dandu-va demisia, nu aveti dreptul nici la somaj.
Daca au gasit nereguli trebuia sa va concedieze disciplinar. Notiunea de demisie fortata este oarecum improprie, de vreme ce ati acceptat sa o semnati.
Avand in vedere faptul ca a-ti cedat presiunilor de moment si v-ati dat demisia prin consimtamant scris,fara a mentiona motivele acestui gest/act, nu mai aveti nici o sansa in instanta.
Daca nu exista dovezi concrete ale conflictului creat cu intentie de angajator (ori alte persoane din firma) ,adica,martori (cel putin) nu aveti alta cale de solutionare decat sa optati pentru un alt loc de munca.
Fiind vorba de acuzatia "furt",ar trebui sa fiti multumit ca nu v-au intocmit dosar penal .

Succes !
dosar penal ? pentru ce ca nu am furat si nu au gasit asupra mea nimic si exista si martor cand doamna de la resurse umane nu a fostr de acord cu comisie numai cu demisia
Salariatul nu poate revoca demisia, decât cu acordul expres sau tacit al angajatorului.
De asemenea, salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca _Oana_ _Oana_ Buna ziua! De aprox 2 ani, sunt angajat al unei firme din localitate, iar in prezent sunt banuit de furt intrucat seful de depozit m-a rugat sa merg sa iau ... (vezi toată discuția)
Fortat sa-mi dau demisia catalinstanica catalinstanica In iarna am avut un accident de munca , pe care nu l-am raportat,( degetul aratator a fost strivit de un coleg cu stivuitorul),persoana in cauza nu avea ... (vezi toată discuția)
Demisia ceruta de angajator la nastere copil atty atty ce procedura ar trebui sa urmez, in cazul in care sotia a nascut, si angajatorul la aflarea vestii nefiind de acord sa-mi acorde cele 5 zile libere; incercand ... (vezi toată discuția)