avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna ziua!

De aprox 2 ani, sunt angajat al unei firme din localitate, iar in prezent sunt banuit de furt intrucat seful de depozit m-a rugat sa merg sa iau niste produse din depozit ca mai apoi sa ma acuze de savarsirea unei infractiune pe care nu am comis-o. Se vrea depunerea unei cereri de concediere si in mod abuziv, drept pt care nu am semnat niciun fel de documente si nici nu sunt de acord cu acuzatia care mi s-a adus. Am martori care pot sustine faptul ca nu am avut nici macar intentia de a fura, un coleg fiind de fata cand mi s-a spus clar ca trebuie mers in depozit si de luat marfa. Nu am iesit cu marfa din cadrul unitatii, nu am savarsit infractiunea de furt, insa sunt obligat sa depun demisia altfel voi fi chemat in judecata. Va rog sa ma ajutati pe mai departe...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 23 Ianuarie 2013
Organul de cercetare penala stabileste daca fapta dumneavoastra intra sub incidenta furtului.
Patronul dumneavoastra nu poate sa stabileasca asa ceva intrucat nu este organ de cercetare penala, in cel mai rau caz poate sa va faca o plangere penala, deasemenea furtul trebuie dovedit,
sau poate sa demareze in cazul dumneavoastra o cercetare disciplinara si sa va sanctioneze pentru faptul ca ati sustras materiale pentru scopul personal din depozitul unde lucrati, asta daca o astfel de fapta sau o fapta similara este sanctionata de regulamentul intern al firmei si daca a fost dovedita cu documente si martori.
Daca va obliga sa va dati demisia, atunci puteti sesiza instanta de judecata pentru anularea demisiei ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţamantul dvs a fost viciat prin eroare, dol sau violenţa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata geodej geodej Buna, am lucrat intr-o firma cu mare renume , si reprezentantul de la resurse umane ma fortat sa-mi scriu demisia fara sa imi asculte problemele cu toate ca nu ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare, cazierul si amenda penala adrianagp adrianagp buna ziua, am fost acuzat de curand ca as fi tainuitor, eu impreuna cu 2 persoane , dar este usor de dovedit ca ce am primit nu aveam cum sa stim de unde e si ... (vezi toată discuția)
Salariat problema bubu.g bubu.g Buna ziua!Care este metoda daca pot spune asa in momentul in care banui un salariat ca fura sa-l determini daca nu sa recunoasca macar sa -l determini sa plec ... (vezi toată discuția)