avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat problema

Buna ziua!Care este metoda daca pot spune asa in momentul in care banui un salariat ca fura sa-l determini daca nu sa recunoasca macar sa -l determini sa plec e intr-un fel anume?
Sau ce argumente trebuie sa-i aduci ca sa obtii ceva, o informatie,o.....demisie?
Cel mai recent răspuns: Daniela David , Consilier juridic 17:12, 2 Octombrie 2009
Cineva trebuie sa reclame furtul, si pe baza referatului respectiv incepeti procedura de cercetare disciplinara,din care cea mai grava este desfacerea contractului individual de munca.
Atentie, nu confundati simpla dvs. "banuiala" cu savarsirea efectiva a faptei.
Metode de a "scapa" de un salariat sunt destule, insa metoda aleasa trebuie pliata pe situatia de fapt.
Daca stiti ca fura si puteti face o dovada cat de mica, puteti urma sfatul postat anterior si scapati de salariat in conditiile desfacerii disciplinare a CIM.
Atentie insa in cazul in care doar banuiti "savarsirea furtului" e periculos sa-i desfaceti CIM (pentru furt) intrucat ar insemna sa va subrogati in drepturile organului de cercetate penala, singurul in masura sa constate savarsirea faptei penale, reclamata corespunzator de dvs. Si daca cercetarea penala se termina cu NUP riscati si o actiune in daune din partea celui acuzat si gasit nevinovat.
Daca aveti si alte detalii, reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatie + desfacere disciplinar -urgent eujad eujad am 3 salariati chemati la convocare ptr lipsa nejustificata carburant. Conducerea vrea sa le si imput suma si sa le desfac contractul disciplinar . Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie desfacere cim carllod carllod Este adevarat ca, chiar si cazul in care un angajat este prins ca fura (camere de luat vederi sau flagrant delict realizat de portar si agent de paza) ... (vezi toată discuția)
Angajat care are un dosar penal pe rol suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a descoperit ca un angajat a furat un articol dintr-un magazin dotat cu camere. A fost chemata politia, prejudiciul recuperat de magazin ... (vezi toată discuția)