avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

buna ziua,
va rog sa ma ajutai si pe mine, sunt adm unui service gsm si am mari probleme cu un angajat, in ultima luna toate tel de au intrat in service el lea vandut si acum vin clientii dupa ele dar el nu mai are de unde sa le inapoieze,clientii au fost si au depus plangere la politie, am depus si eu ca adm ca si eu sunt pagubita cu incasarile de pe cateva zile si i sau intocmit 2 dosare.
spuneti-mi si mie va rog daca pot sa ii desfac cartea de munca disciplinar si daca este vreun risc ca sa ma dea in judecata. cum trebuie sa procedez in acest caz ?

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 20:22, 30 Noiembrie 2008
Pe perioada cat angajatorul a depus plangere penala impotriva salariatului sau contractul individual de munca al acestuia este suspendat Art 52 lit. c) din Codul Muncii spune ca se spunde contractul de munca în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
Astfel, ca va trebui din pacate sa asteptati solutia organelor de cercetare penala pe perioada cat salaratul dvs se afla in aceasta procedura.
administratorul sia retrans plangerea de la politie pe motiv ca nu a avut doc necesare demostrarii prejudiciului declarat initial, insa plangerile clientilor sunt in continuare.

trebuie sa iau ceva de la politie ca sa ii pot desface contractul de munca, in momentul de fata nu este suspendat contractul nu am luat nici o masura in privinta asta, daca se poate sa ma invtati exact cum sa procedez si ce acte imi trebuie de la politie sau daca imi trebuie ceva de la ei ca sa pot merge la itm pt ai desface contractul de munca.

va multumesc pt raspuns
va rooggg, un raspuns si pt mine...
Mai intii trebuie facuta o hotarire de suspendare a contractului de munca.
Trebuie facut un inventar general. Toti clientii nemultumiti trebuie sa fie indrumati la Politie pentru plingeri penale.
Clientii vor recunoaste persoana ca fiind omul / salariatul cu are au discutat.
Apoi trebuie sa astepti rezultatul anchetei.
Este o greseala faptul ca ti-ai retras plingerea. Nu vei putea sa il tragi la raspundere.
Firma ta, oricum, va trebui sa despagubeasca clientii inselati.
Ulterior trebuie sa te indrepti impotriva salariatului infractor.

De la data suspendarii nu se plateste nici salariu nici contributii.
Hotarirea de suspendare nu se declara la ITM. La ITM va duce contabilul statele cu salariu zero (ca e suspendat).
Abia dupa terminarea anchetei vei concedia salariatul.

Alberto Kurtyan
:tooth:
Oare ce spune art.2 alin.2 lit.a din Legea nr.130/1999 referitor la actele privind suspendarea c.i.m.?

(2) Angajatorii sunt obligati sa depuna la inspectoratele teritoriale de munca la care se pastreaza si se completeaza carnetele de munca ale salariatilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

---------
In cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte incompatibile cu funcţia deţinută până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, c.i.m. al salariatului respectiv poate fi suspendat din initiativa angajatorului.
In acest sens, se emite o decizie de suspendare a c.i.m. care se depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
De asemenea, o alta varianta ar fi desfacerea disciplinara a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Situatie la frizerie ContSters377028 ContSters377028 Daca eu sunt patronul unei firme care lucreaza cu clienti destul de mult, si cand vine un client la un angajat de-al meu, angajatul meu ii rupe o mana ... (vezi toată discuția)