avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite neplatite ; influenta la partaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite neplatite ; influenta la partaj

Buna ziua, Multumesc ca existati! Am o intrebare pt dvs.
O prietena care e in situatia urmatoare:a divortat de curand.Are o minora in intretinere pt care primeste pensie alimentara.Partajul inca nu l-a facut.Bunuri comune o casa cumparata in timpul casatoriei si o masina .Fostul sot a facut 2 credite nevoi personale pe numele lui,ea semnand doar pt unul din ele De vreo 2 ani el nu a mai platit creditele la banci.Bancile pot lua casa daca nu e ipotecata? daca creditele nu sunt pe numele ei pot scoate casa la licitatie chiar daca 50% din ea e a sotiei? Ce sa faca prietena mea ca sa fie sigura ca nu va fi scoasa casa la licitatie.El nu vrea sa achite creditele ca s-a certat cu banca pt niste comisioane care nu i-au convenit fostului sot.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 10:50, 23 Martie 2012
Poate solicita partajarea bunurilor comune. Insa partajul se va face si supra celor doua credite, daca se dovedeste ca sunt obligtaii comune si au fost folosite de ambii soti.
Este obligata insa pentru banca in contractul de credit unde apare ca si codebitor.
Ideal e sa plateasca creditul unde apare ca si codebitor iar imobilul sa-l partajeze in sensul de a i se atribui ei, cu obligarea la plata unei sulte catre fostul sot.
Sau mai exita varinata sa-l vanda unei alte persoane.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat
Sa vanda imobilul altei persoane? daca el nu e de acord?
Daca nu este de acord se poate valorifica pe calea partajului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo posibilitate?ipoteca pe casa parintilor carmen gratiela carmen gratiela Buna seara, Am fost casatorita si in timpul casatoriei sotul a facut un credit imobiliar iar ca ipoteca a fost pus un imobil al parintilor. Intre timp am ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj stefi_gv stefi_gv In urma incheierii divortului, vreau sa depun dosarul pentru partajul bunurilor comune. In acest sens am inteles ca va trebui sa achit o taxa de 3% din masa ... (vezi toată discuția)