avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa - cum se plateste impozitul?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa - cum se plateste impozitul?

buna ziua vreau sa imi fac un pfa si vreau sa stiu inpozitu de 16% il platesti in functie de profit sau ai nu ai profit tot il platesti?
si mai am o intrebare daca nu am calificare pt domeniu care vreau eu sa fac pfa am calificare pt constructi si eu vreau sa ma axez pe tamplari pvc e vro problema?
va multumesc astept raspunsu dumneavoastra=D>
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:21, 23 Martie 2012
Daca optati sa platiti impozit pe norme de venit, atunci cam platiti impozit chiar daca incasarile (venitul) sunt sub acele norme stabilite de finante.
Daca optati pentru impozitarea in sistem real, aici aveti ocazia sa va decontati anumite cheltuieli deductibile si veti plati impozit pe venit la ce mai ramane.
Dar in nici un caz nu se pune problema sa platiti impozitul pe venit de 16% daca termini anul fiscal pe minus (pierdere).
La ce se cam aplica principiul ca platesti chiar daca nu prea ai venit, e la contributia la sanatate de 5,5% pe care o platiti lunar la nivelul unui salariu minim pe economie, chiar daca venitul e sub acea valoare.
Pentru dovedirea cu acte de studii sau calificari, e bine sa intrebati direct la registrul comertului daca va accepta.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit it bucuresti adripaul adripaul Buna ziua, Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)