avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Limite constructie casa si gard
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Limite constructie casa si gard

Buna ziua,

Am o mica nelamurire. Acum o luna de zile parintii mei au cumparat un teren de 500m in orasul Bragadiru. Toate au fost bune si frumoase pana ieri cand au primit foaia de urbanism. Nu inteleg un aspect din cele mentionate acolo. Mama spune ca scrie asa: "retragere imprejmuire 8m de la limita proprietatii la drumul ce trece prin fata terenului". Ce vrea sa insemne asta? Ca intre gard si drumul de acces trebuie sa existe o distanta de minim 8m? E aberant... Inseamna ca din 500m le-ar mai ramane utilizabili cca 300m...:stunned:
Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog?:sorry:

Multumesc anticipat.
Catalina.
Cel mai recent răspuns: Catalina1388 , utilizator 14:22, 23 Martie 2012
Există Regulament general de urbanism pe fondul căruia se emite de către Consiliul local de urbanism(deci de către primărie,) un Regulament local de urbanism care are, dispoziţii locale pt. aliniament, faţă de stradă, de axul drumului şi faţă de laturile laterale- deci d-voastră solicitaţi Regulamentul local de urbanism.
În general, nu se acceptă faţă de laturile vecine, pentru însorire, decât minimum 3m dar 1/2 din înălţimea clădirii, sau conform COD CIVIL , 1, 90 m, , Concluzia-solicitaţi Regulamentul local de urbanism ,(este informaţie cu caracter public) şi pe urmă mai vedeţi.
Am inteles... O sa ii transmit mamei sa solicite acest regulament local si daca mai sunt nelamuriri va voi ruga sa ma mai ajutati.
Este taaare dificil sa iti faci o casa in ziua de azi... 1 milion de reguli mai mult sau mai putin absurde...

Va multumesc din suflet pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect pentru casa unnemultumit unnemultumit buna ziua, doresc sa achiztionez un teren pt. constructia unei case si am cateva temeri... poate ma puteti ajuta... terenul este intravilan, intabulat ... (vezi toată discuția)
Limite constructie sbo sbo am un teren in forma de triunghi dreptunghic cu dimensiunile 24,29,35m certificatul de urbanism spune ca trebuie lasata o distanta de 5 m fata de aliniament ... (vezi toată discuția)
Constructie imobil ovi31diu ovi31diu Exista vreo reglementare care sa ingradeasca constructia unui imobil pe un teren proprietate personala aflat in intravilan? (ex,deschidere la ... (vezi toată discuția)