avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie imobil

Exista vreo reglementare care sa ingradeasca constructia unui imobil pe un teren proprietate personala aflat in intravilan? (ex,deschidere la strada,vecinatati,etc.)
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:43, 27 Martie 2012
Solicitati un certificat de urbanism de la primaria unde este arondat terenul si veti vedea ce aveti nevoie pentru construire.
Exista Planul General de Urbanism si planul de urbanism al localitatii unde doriti sa construiti acea casa. In acel document asiti toate problemele ce va intereseaza . Succes.
legea 50/1991 ... si completari ulterioare ... "Planul de urrbanism al localiatii" este mai mult decat un simplu plan - il gasiti la Biroul urbanism al primariei. (Terenul poate sa fie intravilan dar neconstruibil... depinde de suprafata... daca este mai lung decat mai lat, daca are 15m front stradal....) - in Certificatul de urbanism - emis de primrie gasitii conditiile si avizele necesare.
Solicitaţi pentru terenul respectiv , un Certificat de urbanism în care veţi găsi dispozţiile privitoare la aliniamentul viitoarei construcţii, faţă de stradă, faţă de laterale(pentru respectarea art.23-24 al Regulament general de urbanism), gradul de ocupare al terenului-cât aveţi dreptul să construiţi, înălţimea construcţiei, etc. Toate acestea, conform regulamentului local de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre case crys79tian crys79tian am un teren intravilan lat de 10 m. pe ambele latuti se gasesc stapele caselor venine construite pe calcan. eu vreau sa construiesc o casa intre ele. ce ... (vezi toată discuția)
Ce-ar trebui schimbat ?:legea sau interpretarea ei? moraru alexandru moraru alexandru conform legislatiei actuale in cazul constructiilor insiruite o parcela are suprafata minima de 150 m.p. si un front stradal de 8 m.Am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Teren neconstruibil dpdv al deschiderii la strada (conform cert. urbanism) webknight webknight Buna ziua, conform Cert. Urbanism pentru construire primit de la Primaria Constanta, terenul meu este neconstruibil dpdv al deschiderii la strada(Conform ... (vezi toată discuția)